Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter fortsatt skyld for Alvdal-overgrep

Tiltalte svarte delvis skyldig på sex overgrep som ble filmet. Ankesaken fra Alvdal starter i lagmannsretten i dag.

 NY ALVDAL-RUNDE:   Fra venstre aktor Iris Storås, politiadvokat Sondre Halvorsen og advokat Sverre Næss under startet av ankesaken etter overgrepene i Alvdal. Næss forsvarer en 64 år gammel mann som ble dømt til12 års forvaring i tingretten. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
NY ALVDAL-RUNDE: Fra venstre aktor Iris Storås, politiadvokat Sondre Halvorsen og advokat Sverre Næss under startet av ankesaken etter overgrepene i Alvdal. Næss forsvarer en 64 år gammel mann som ble dømt til12 års forvaring i tingretten. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Ingen av de tiltalte fra overgrepssaken i Alvdal innrømmet innrømmet full skyld på noen av de mange og alvorlige tiltalepunktene da Eidsivating lagmannsrett startet den fire uker lange ankesaken på Hamar i dag.

På de fleste punktene svarte alle fire  «nei» på spørsmål om skyld - med variasjon for «delvis» på overgrep som er filmet og ligger i politiets bevisportefølje.

En 64 år gammel mann ble dømt til 12 års forvaring og hans tidligere samboer til 11 års erfaring da saken ble behandlet i tingretten. Et nabopar - begge 46 år gamle - ble dømt til fire års fengsel. 

Alle disse dommene ble anket.

Soningskø Bare femtemann fra tingretten - en 64 år gammel nabo - godtok sin straff på ett år og ni måneders fengsel. Han står i soningskø for å bli ferdig med sin rolle i den mest omtalte saken om seksuelle overgrep mot barn i nyere tid.

Alle de fire på tiltalebenken i lagmannsretten i dag opptrådte rolig og rettsvant på tross av oppramsingen av bissare sex-detaljer med egne og naboens barn - to barn under 14 år i hver av de to nabofamiliene.

Ny forklaring Størst i interesse i lagmannsrettsretten knytter det seg til politiforklaringen til datteren til paret på 46 år.  I tingretten forklarte hun at foreldrene ikke hadde gjort noe galt mot henne.

I et nytt politiavhør etter tingrettsdommen har hun forklart at faren har begått overgrep mot henne og andre. Hun går langt i å frikjenne moren.

Aktor la ned påstand om sju års fengsel for dette paret, og aktor Iris Storås anket dommene på ett år og ni måneders fengsel.

Lagdommerens formaning Under starten av ankesaken i dag kom første lagdommer Odd Jan Pedersen med en formaning til de 12 lagrett-meddommerne om ikke å svare på henvendelser fra media.

- En slik situasjon skapte mye komplikasjioner i tingretten. Selv om denne saken er mye omtalt i media, må¨dere huske at dere utelukkende skal fatte en beslutning på bakgrunn av det som kommer fram i denne salen, formante lagdommeren. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media