Nekter FrP å regjere

Høyre-leder Jan Petersen avviser alle spekulasjoner om Frp som mulig regjeringspartner. Avstanden i innvandringsspørsmål og den økonomiske politikken er for stor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere fylkesledere i Høyre er blitt mer positive til et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet. Men da Høyre inviterte pressen til oppsummering foran sommerferien, var partiledelsen kontant avvisende til å utvide eller endre regjeringens parlamentariske grunnlag.

- For meg er dette en ikke-debatt. Et regjeringssamarbeid med Frp er ikke et tema. I denne perioden kommer det ikke til å skje, sa Petersen.

- Frp ligger milevis unna oss. Det er stor avstand i innvandringspolitikken, og de er uansvarlige i den økonomiske politikken, sa Høyres superstatsråd og nestleder, Erna Solberg.

I stedet hyllet de det gode samarbeidet innad i Bondevik II-regjeringen. Både Kjell Magne Bondevik (KrF) og Venstre-leder Lars Sponheim høstet lovord for at samarbeidet har gått bra i de åtte månedene som er gått siden Stoltenberg-regjeringen fikk avløsing.

- Statsministeren gjør en strålende jobb som teamleder. Og Sponheim er en god politisk håndverker, sa Petersen.

(NTB)