Nekter homofil organist å spille i kirka: - Vi er tydelige på hva vi tenker om homofilt samliv, sier presten

Sokneprest Bernt Rune Sandrib mener det ikke er diskriminering.

- SAMSVARER IKKE MED LÆREN: Sokneprest Bernt Rune Sandrib sier det ikke er naturlig for deres menigheter å bruke Rune Hauan som organist fordi han har «valgt å leve i et homofilt samliv». Foto: Privat
- SAMSVARER IKKE MED LÆREN: Sokneprest Bernt Rune Sandrib sier det ikke er naturlig for deres menigheter å bruke Rune Hauan som organist fordi han har «valgt å leve i et homofilt samliv». Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet fikk i forrige uke opplysninger om at en organist fra Lyngdal i Vest-Agder i mange år var blitt nektet å spille i nabomenighetene i Eiken og Hægebostad. Årsak: Fordi han lever i et homofilt samliv.

- Det er ikke naturlig for oss å bruke ham, fordi han har valgt den måten å leve på. Når han har valgt å leve med en annen mann i et samboerforhold, så er ikke det noe som samsvarer med det vi underviser i våre menigheter, sier sokneprest Bernt Rune Sandrib til Dagbladet.

- Det er vondt å høre, sier Rune Hauan, som er organist i Kvås kirke, men som ikke får lov å spille lenger oppi dalen som vikar.

Diskriminering? Tidligere i april åpnet Kirkemøtet for at homofile kan gifte seg i kirken. Men prester og kirkelige ansatte skal kunne reservere seg mot å vigsle homofile, ettersom det eksisterer to likeverdige liturgier.

Innebærer samvittighetsgrunner at prester og kirkelig ansatte kan reservere seg mot homofile ansatte? For eksempel organister? Her kommer arbeidsmiljølovens unntak inn, hvor kirkene har anledning til å forskjellsbehandle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer