IKKE PÅ POSTORDRE:  Universitet i Oslo kjemper med nebb og klør mot at fossilet Ida blir et varemerke i postordrebransjen. Her presenterer palenteolog Jørn Hurum det sensasjonelle funnet i New York. FOTO: AFP/SCANPIX.
IKKE PÅ POSTORDRE: Universitet i Oslo kjemper med nebb og klør mot at fossilet Ida blir et varemerke i postordrebransjen. Her presenterer palenteolog Jørn Hurum det sensasjonelle funnet i New York. FOTO: AFP/SCANPIX.Vis mer

Nekter Ida på postordre

Universitetet i Oslo ber regjeringsadvokaten om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Universitetet i Oslo har engasjert regjeringsadvokaten i kampen om patentet på fossilet Ida.

Det vakte stor oppmerksomhet da postordrefirmaet International Trade Services (ITS) fikk rettighetene til å bruke fossilet Ida som varemerke rett foran nesa på Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo (UiO) i fjor.

Nå vurderer UiO å gå rettens vei for å få rettighetene, og universitetet har bedt regjeringsadvokaten se på saken, skriver studentavisen Universitas.

- Krenker markedsføringslov- Vi har kontaktet regjeringsadvokaten på grunnlag av Næringslivets Konkurranseutvalgs konklusjon om at ITS krenker markedsføringsloven på flere punkter, sier direktør Arne Bjørlykke ved Naturhistorisk museum.

Patentstyret godkjente ITSs søknad om varemerkeregistrering i februar i år.

(NTB).