SLIPPER IKKE INN: Anders Behring Breivik skulle etter planen bli intervjuet av en TV-stasjon, men det har nå blitt stoppet. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SLIPPER IKKE INN: Anders Behring Breivik skulle etter planen bli intervjuet av en TV-stasjon, men det har nå blitt stoppet. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Nekter journalist å intervjue Breivik

«Problematiske forhold» gjør at vedkommende ikke slipper inn i fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Journalisten som Anders Behring Breivik ville la seg intervjue av, får ikke slippe inn i Ila fengsel.

- Fengselet foretar kontroll av alle som skal besøke Breivik, også journalister. I forbindelse med den vurderingen har man funnet forhold som er problematiske rundt vedkommende, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til VG Nett.

Politiadvokat Kraby vil ikke utdype hva som ligger i «problematiske forhold».

Assisterende fengselsdirektør Gøran Nilsson bekrefter overfor VG Nett at det er fattet et vedtak, men vil ikke gå i detaljer om det.

Tidligere denne uken ble det kjent at Breivik ville trosse rådet fra sine forsvarere om ikke å la seg intervjue før rettssaken starter i april. Breivik ville la seg intervjue av en spesifikk TV-stasjon. Det er fortsatt ukjent hvilken.

En av Breiviks advokater, Odd Ivar Grøn, sier at Breivik nå vil vurdere om han vil gi intervjuer til andre. Den terrorsiktede står ved at han ønsker å la seg intervjue av et utenlandsk mediehus.

(NTB)