Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnegruppa Ottar:

Nekter menn å tale under abortdemonstrasjon

Kvinnegruppa Ottar ønsker ikke mannlige politikere velkommen til å tale under lørdagens demonstrasjoner mot forslaget om innstramming i abortloven.

NYE DEMONSTRASJONER: I oktober samlet folk seg til forsvar for abortloven foran Stortinget. Lørdag er det planlagt demonstrasjoner over hele landet, men Kvinnegruppa Ottar nekter menn å tale under demonstrasjonene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NYE DEMONSTRASJONER: I oktober samlet folk seg til forsvar for abortloven foran Stortinget. Lørdag er det planlagt demonstrasjoner over hele landet, men Kvinnegruppa Ottar nekter menn å tale under demonstrasjonene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av mennene som har fått nei er Venstres ordførerkandidat i Stavanger Jan Erik Søndeland. Han trodde han skulle holde appell i byen etter at hans kvinnelige partikollega ble syk, men så kom kontrabeskjeden fra kvinnegruppa, skriver NRK.

– Om det får meg til å riste på hodet? Ja, jeg river nesten av meg håret. Jeg vet ikke om jeg skal grine, altså. Vi lever i 2018, da må vi kunne kjempe denne kampen. De burde være glade for at vi vil være med. Jeg forstår det bare ikke, sier ordførerkandidaten.

SJELDEN GENFEIL: For ekteparet Fevang har abortlovens paragraf 2c blitt benyttet i tre graviditeter, etter at deres førstefødte datter (6) viste seg å være født med en sjelden genfeil. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

Randi Mobæk i Kvinnegruppa Ottar sier at menn er hjertelig velkommen til å støtte kvinnene i kampen, men forsvarer at de ikke får tale.

– På denne dagen er det faktisk kvinnene som skal få lov å holde appellene. Det er kvinners kropp og våre liv det gjelder, sier hun.

Mobæk forteller at også andre politiske partier har ønsket å stille med mannlige toppkandidater, men fått nei.

– Vi vet at det er mange dyktige kvinner som vi heller ønsker at de skal komme med.

Lørdag holdes det demonstrasjoner 28 forskjellige steder i landet.

- DISKRIMINERENDE: KrFu-leder Martine Tønnessen om hvorfor hun mener at abortloven trenger en endring. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!