Nekter nytt avhør etter lekkasje

Et vitne som visste om trippeldrapet før politiet, nekter å la seg avhøre igjen fordi han kunne lese detaljer fra det første avhøret i avisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som er en kjent skikkelse innen det kriminelle miljøet i Oslo, fortalte politiet i et avhør at han hørte om trippeldrapet allerede lørdag 22. mai, dagen før de tre likene ble funnet i kårboligen på Orderud.

Den 35 år gamle mannen, som kjenner Lars Grønnerød, sa at han ikke kunne huske hvem det var som fortalte om trippeldrapet. Men 35-åringen mener at det ikke var Lars Grønnerød som fortalte om at drapene hadde skjedd.

Etterforskerne i trippeldrapssaken prøver nå å finne ut om flere personer i det kriminelle miljøet i Oslo har visst om drapene før politiet ble varslet. Slik informasjon må stamme fra gjerningsmannen, eller folk som står gjerningsmannen nær.

Politiet er tause

Så langt er 35-åringen den eneste som har forklart politiet at han hørte om drapene før likene ble funnet. Politiets problem er at mannen ikke lenger vil snakke om det han vet. Årsaken skal, etter det Dagbladet erfarer, være at avhøret han ga ble detaljert omtalt i flere aviser.

Avhøret ble framlagt i forhørsretten på Lillestrøm ved forrige fengslingsmøte, og i forkant av møtet fikk alle forsvarerne kopi av avhøret.

Politiinspektør Kristin Barth-Larsen ved Romerike kretsfengsel ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger om at 35-åringen nå nekter å snakke mer med politiet.

Flere av forsvarerne i saken mener opplysningene til 35-åringen er svært interessante, fordi det knytter folk i det kriminelle miljøet i Oslo til trippeldrapene.

Mindre tiltro

Riksadvokat Tor-Aksel Busch har fryktet følgene av de gjentatte lekkasjene til media i trippeldrapssaken. Riksadvokaten tror at konsekvensen kan bli at vitner blir mer tilbakeholdne overfor politiet.

- Ikke bare skades etterforskningen. Detaljerte gjengivelser av politiavhør er dessuten problematisk i forhold til personvernhensyn. I verste fall kan tilliten til rettsapparatet bli svekket, har assisterende riksadvokat Hans-Petter Jahre uttalt til Aftenposten.