NEDOLJET: Oljen skyller opp på Pensacola Beach i Florida etter oljeutslippet i Mexicogolfen. En dommer i New Orleans nekter nå å sette en kjennelse som blokkerer Barack Obamas vedtak om å stanse dypvannsboring etter olje i seks måneder, til side. Foto: AP Photo/ Michael Spooneybarger/SCANPIX
NEDOLJET: Oljen skyller opp på Pensacola Beach i Florida etter oljeutslippet i Mexicogolfen. En dommer i New Orleans nekter nå å sette en kjennelse som blokkerer Barack Obamas vedtak om å stanse dypvannsboring etter olje i seks måneder, til side. Foto: AP Photo/ Michael Spooneybarger/SCANPIXVis mer

Nekter Obama å forby oljeboring i dypet

Amerikansk dommer tviholder på kjennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En amerikansk dommer nekter å sette en kjennelse som blokkerer Barack Obamas vedtak om å stanse dypvannsboring etter olje i seks måneder, til side.

Distriktsdommer i New Orleans Martin Feldman avviste torsdag en begjæring fra Obama-administrasjonen om å utsette en kjennelse fra tirsdag, som gir flere oljeselskaper medhold i at myndighetene ikke kan stanse all dypvannsboring.

Ønsket om en stans i denne formen for oljeboring kom i kjølvannet av katastrofen i Mexicogolfen. Flere oljeselskaper protesterte imidlertid mot myndighetenes vedtak og gikk til domstolen i håp om å få det omgjort, noe de lyktes med.

Obama-administrasjonen kan fortsatt bringe saken inn for en ankedomstol.

Det ble for øvrig nylig kjent at Martin Feldman, dommeren som blokkerte Obamas borestans, selv har eller har hatt aksjer innen oljeindustrien.

(NTB)