SPENT SITUASJON: Et OSSE-team er i Ukraina og skal granske åstedet for styrten, som blir kontrollert av prorussiske separatister. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET / NTB Scanpix
SPENT SITUASJON: Et OSSE-team er i Ukraina og skal granske åstedet for styrten, som blir kontrollert av prorussiske separatister. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET / NTB ScanpixVis mer

- Nekter OSSE adgang til vraket

Separatistene danner en jernring rundt åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opprørerne har nektet OSSE-observatører adgang til åstedet for Malaysia Airlines MH17-katastrofen, rapporterer The Guardians journalist på stedet. Delegasjonen måtte snu uten at de fikk inspisert vraket.

Tung bevæpna separatister har dannet en jernring rundt vraket. Ispektørene fra OSSE trakk seg tilbake etter en times tid.

- Vi kommer tilbake og prøver igjen i morgen, og dagen etter og dagen etter, sier talsperson Michael Bociurkiw ifølge avisa.

En kilde sier til BBC at det har blitt avfyrt skudd på stedet, men at disse ikke var rettet mot inspektørene.

En «liten gruppe luftfartseksperter» skal ha fått adgang til åstedet.

De rundt 30 utsendingene fra OSSE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) landet i helikopter fredag ettermiddag, opplyser organisasjonens pressetalsmann Roland Bless.

En kontaktgruppe bestående av diplomater fra OSSE, Russland og Ukraina har vært i samtaler med separatistledere i området.

Ukrainske myndigheter har meldt at separatister har forstyrret letearbeidet på krasjstedet. Ukraina beskylder separatister for å ha skutt ned Boeing-flyet med en bakke-til-luft-rakett.

Saken oppdateres.