Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter politiavhør etter Vest Tank-ulykken

Oljehandelselskapet Trafigura visste godt hvor farlig lasten deres var.

NEKTER POLITIAVHØR: Oljehandelselskapet Trafigura nekter å snakke med norsk politi etter Vest Tank-ulykken. Her er sekker med avfall etter eksplosjonsulykka ved Vest Tank i mai 2007.  Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
NEKTER POLITIAVHØR: Oljehandelselskapet Trafigura nekter å snakke med norsk politi etter Vest Tank-ulykken. Her er sekker med avfall etter eksplosjonsulykka ved Vest Tank i mai 2007. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Oljehandelselskapet Trafigura, som er siktet etter Vest Tank-ulykken i 2007, nekter å samarbeide med norsk politi. Det internasjonale selskapet visste godt hvor farlig lasten deres var.

Ifølge NRK har Økokrim i ett år prøvd å få avhøre de ansvarlige i Trafigura, som er siktet for å frakte ulovlig avfall til Sløvåg. De har ennå ikke lyktes.

- Vi har inntrykk av at Trafigura ikke ønsker å være samarbeidsvillig i denne saken, forteller førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim.

E-poster som NRK har fått tilgang til, viser at selskapet var fullstendig klar over at de fraktet giftig avfall til Norge, og at ingen andre land ville ta hånd om det ulovlige bensinproduktet deres. 24. mai 2007 eksploderte to store tanker på tankanlegget i Sløvåg, og flere hundre personer ble syke.

Trafigura vil ikke kommentere saken, men viser til at den er under etterforskning i Norge. Selskapet er verdens tredje største innen oljehandel.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media