Nekter presidenten tilgang til statskassa

Elfenbenskystens statsbank har anerkjent opposisjonsleder Alassane Outtara som landets nye president.

KUTTER TILGANG TIL STATSKASSA:  Sittende president Laurent Gbagbo tapte valget, men nekter å gå av. Foto: SCANPIX/EPA/NIC BOTHMA
KUTTER TILGANG TIL STATSKASSA: Sittende president Laurent Gbagbo tapte valget, men nekter å gå av. Foto: SCANPIX/EPA/NIC BOTHMAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De vestafrikanske statenes sentralbank har stengt Elfenbenskystens president Laurent Gbagbos tilgang til statens midler. Banken har anerkjent opposisjonsleder Alassane Outtara som landets nye president.

Banken sier at bare medlemmene av Elfenbenskystens rettmessige myndighet, skal ha tilgang til innskuddet i banken, skriver BBC. Dermed vil det bli vanskelig for Gbagbo å betale militæret, noe som kan øke presset på presidenten og få ham til å gå av, melder BBC.

Situasjonen i Elfenbenskysten er svært spent på grunn av konflikten mellom Ouattara og president Gbagbo. Begge hevder de vant presidentvalget i slutten av november, og ifølge FN skal over 170 mennesker ha blitt drept i landet den siste uka.

Torsdag ba en av Ouattaras nærmeste medarbeidere Den internasjonale straffedomstolen (ICC) om å granske forbrytelser i Elfenbenskysten.

- De som har gjort seg skyldige i forbrytelser i forbindelse med den politiske konflikten i landet, bør settes på tiltalebenken i Haag, sa Guillaume Soro til den franske avisa Liberation. Soro er «statsminister» i skyggeregjeringen Ouattara har opprettet.

(NTB)