STRAFFESAK:Statsadvokat Gert Johan Kjelby sier at Hilda Feste var i live da hun første gang ble funnet med gjerningsmannen over seg. Foto: Leif Stang/Dagbladet
STRAFFESAK:Statsadvokat Gert Johan Kjelby sier at Hilda Feste var i live da hun første gang ble funnet med gjerningsmannen over seg. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer

Nekter skyld for voldtekt og drap på Hilda (98)

19-åringen som i dag står tiltalt for voldtekt og forsettlig drap på Hilda Feste (98) sier han ikke husker noe som gjør at han kan være skyldig i handlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): 19-åringen har på seg ei hvit skjorte og har tatt plass mellom sine to forsvarsadvokater Rolf Knudsen og Ivar Abrahamsen.

Da tingrettsdommer Gunnar Torvund leste opp den alvorlige tiltalebeslutningen svarte tiltalte nei. Han erkjenner ikke skyld for at han har voldtatt Hilda Feste eller for å ha drept henne for å skjule eller unndra seg straff for voldtekt.

Alarmen gikk
Statsadvokat og aktor Gert Johan Kjelby sier i sin innledning at Hilda Feste ble drept like etter klokka 21.00 1. januar i år, i sin leilighet i Gamleheimshagen på Os. Alarmen hennes ble utløst klokka 21.12. Operatøren på alarmsentralen hørte skrik, men fikk ingen kommunikasjon med Hilda Feste.

En pleier oppsøker leiligheten hennes, og finner en mannsperson liggende over Hilda Feste og har bevegelser som kan likne på samleie.

- Pleieren oppfatter at hun er i live på dette tidspunktet. Hun gjør seg til kjenne og gjerningsmannen oppfatter dette. Han løper så fra stedet, sier Kjelby.

Politiet kommer til stedet og finner henne død like etter 21.30. Hun lå da på ryggen, delvis avkledd på sitt soverom.

- Husker ikke
19-åringen har hele tiden nektet straffskyld, og har forklart at han ikke husker noe fra det aktuelle tidsrommet om kvelden 1. januar. De tekniske etterforskerne fant tiltaltes fingeravtrykk i avdødes blod og hans DNA på hennes klær. 19-åringen har vært varetektsfengslet siden 21. februar.

Statsadvokat Gert Johan Kjelby mener at tiltalte drepte Hilda Feste for å skjule voldtekten.

Moren er vitne
Det er satt av sju dager til straffesaken i Nordhordland tingrett. I alt 31 vitner er stevnet for å forklare seg om sitt kjennskap til 19-åringen og hans bevegelser på Os 1. januar i år. Blant vitnene er tiltaltes mor og hans eks-kjæreste.

Et ektepar møtte tiltalte om kvelden 1. januar i år. De skal vitne om hvilken tilstand han var i da, og hvordan han oppførte seg. Hjelpepleieren som kom først til drapsåstedet skal forklare seg i retten. Hun har tidligere gitt en vitnebeskrivelse om denne personen som ikke stemmer helt overens med tiltaltes utseende.

DREPT: Hilda Feste (98) ble drept om kvelden 1. januar i år. Foto: Privat
DREPT: Hilda Feste (98) ble drept om kvelden 1. januar i år. Foto: Privat Vis mer