Nekter skyld i dobbelt knivdrap

30-åringen som er tiltalt for å ha drept ekteparet Eva og Arne Gunnar Auke med nær 100 knivstikk innrømmer kjennskap til drapene, men ikke straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er nytt for meg at tiltalte erkjenner at han kjente til drapene, sier aktor Berit Sagfossen til Dagbladet :på nettet.

- Tiltalte har i tidligere avhør benektet at han kjente til drapene. Forklaringen er likevel slik at den ikke kan gi grunnlag for videre etterforskning.

Den 30 år gamle Oslo-mannen som er siktet på drapene på ekteparet Eva (67) og Arne Gunnar (70) Auke i november 1998 forklarte seg i Oslo byrett i dag detaljert om hva som skjedde i Sinsenveien da ekteparet ble drept. Tiltalte vil imidlertid ikke oppgi navn på kameraten som skal ha vært med ham i Sinsenveien 44 da drapene skjedde.

Innrømmer innbrudd

- Jeg er redd for represalier, og hvis jeg sier navnet hans vil han oppfattet det som om jeg har tystet, forklarte 30-åringen.

Tiltalte erkjente i dag at han brøt seg inn i boligen til ekteparet Auke sammen med en kamerat, og han erkjente straffeskyld i forbindelsen med tiltalen om tyveri i boligen.

- Huset så tomt ut da vi kom dit, og kameraten min knuste ruta med en stein før vi tok oss inn, sier 30-åringen.

- Mens jeg lette etter verdisaker i annen etasje, hørte jeg bråk fra første etasje. Kameraten min kom opp og fortalte at det hadde kommet folk. Da vi gikk ned trappa, så jeg at to mennesker lå på golvet. Det så ille ut, og jeg fikk panikk og løp fra stedet.

Narkorus

Begge de to mennene skal ha vært påvirket av amfetamin i forbindelse med innbruddet. Tiltalte erkjente i dag også straffskyld i forbindelse med seks andre innbrudd og ett biltyveri.

Han erkjenner at han også har vært i besittelse av narkotika i forbindelse med to pågripelser omkring drapstidspunktet, og at han har brukt amfetamin i sentralarresten i Oslo politihus.