Nekter skyld i Tom-saken

De tre hovedtiltalte i Tom Halvorsen-saken nektet alle straffskyld da rettssaken startet i Jæren herredsrett onsdag morgen. De tre er tiltalt for å ha drept 18 år gamle Tom Halvorsen med overlegg natt til 1. mai i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsadvokat Tormod Haugnes har tiltalt de tre for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

En 26 år gammel mann med vietnamesisk bakgrunn ansees som hovedmann bak drapet, selv om han ikke deltok direkte i ugjerningen.

Tom Halvorsen ble drept med to skudd på nattklubben Rockefeller på Bryne. En 25 år gammel mann fra Sandnes og en 17 åring av vietnamesisk bakgrunn er tiltalt for å ha utført drapet. I tillegg står to andre menn tiltalt i forbindelse med straffesaken. Den ene, en 24 år gammel Sandnes-mann, er tiltalt for å ha vært med på å ta Tom Halvorsen til fange, og for å ha deltatt i å skjule liket etterpå. Den andre, en 33-åring, er tatt med i samme tiltalebeslutning, men har ingen befatning med drapet. Derimot har han deltatt i andre straffbare forhold sammen med flere av de andre tiltalte.

Funnet i sjøen

De tiltalte forsvares av advokatene Arvid Sjødin, John Christian Elden, Torstein Røed, Leiv Bjørnsen og Erik Lea. Sorenskriver Jon Høyland er rettens formann, og saken behandles av en såkalt forsterket rett med to fagdommere og tre legdommere.

Tom Halvorsen skulle deltatt i den tradisjonelle russetilstelningen i Kongeparken utenfor Stavanger natt til 1. mai. En uke senere startet politiet letingen etter den savnede russen.

Natt til 27. mai ble liket av skolegutten funnet nedsenket i sjøen utenfor Tananger ved Stavanger.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer