Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter skyld i trafficking-saken

De åtte mennene som er tiltalt benekter at de har tvunget jenter til å selge sex i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag møtte åtte menn i Oslo tingrett. De er tiltalt i den såkalte trafficking-saken.

Alle åtte sa seg ikke skyldig på alle punkter som gjelder prostitusjon og menneskesmugling. Fire av dem er tiltalt for menneskesmugling og grov seksuell utnyttelse av to unge kvinner, mens resten blant annet skal ha skaffet leilighetene som ble brukt til sexsalg.

To av de tiltalte erklærte seg imidlertid skyldig i innbrudd og hvitvasking av penger. Tre av de tiltalte er nordmenn.

To østeuropeiske jenter skal i tidsrommet desember 2001 til februar 2002 ha blitt tvunget til å selge sex i Oslo. Jentene ble flyttet mellom ulike leiligheter, kontorbygg og hoteller. De fikk ikke gå fritt i gatene.

Redd for å bli drept

- De truet hele tida og sa at vi ikke skulle rømme derfra. De er grusomme mennesker. De fortalte mange historier om hva som hadde skjedd med andre som ikke hadde adlydt dem. Mitt inntrykk var at det å drepe et annet menneske var veldig enkelt for dem, spesielt i et annet land. Når man får et slikt inntrykk, da adlyder man, har ei jentene sagt til Dagbladet tidligere.

Hun sa at hun ikke har noen gode minner fra Oslo.

- Nei, det skjedde ikke noe godt i Oslo. Jeg vil helst glemme alt. Den beste dagen var da vi ble utvist. Da fikk jeg og en annen jente gå helt fritt i gatene i sentrum noen timer. Jeg klarte ikke å bekymre meg om at de kunne komme å ta meg tilbake. Jeg følte meg nesten fri.

I Sverige er to menn dømt til 12 års fengsel for blant annet grov voldtekt og frihetsberøvelse av denne kvinnen og tre andre jenter.

SJU UKER: Den såkalte trafficking-saken startet i Oslo Tingrett i dag, og det er satt av sju uker til saken. Aktor Hans J. Bender (t.h) i samtale med forsvarerene Joar Berg Henjum og Brynjar Meling.
<B>- BLE MISBRUKT: Et av ofrene i saken har tidligere sagt til Dagbladet at de adlød mennene fordi de fryktet å bli drept.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media