Nekter smugling av to millioner sigaretter

En sunnmøring som er tiltalt for å ha smuglet to millioner sigaretter nekter skyld, til tross for at signaturen hans står på fakturaen som viser at 300.000 av sigarettene ble kjøpt i Litauen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med kapteinen på et litauisk lasteskip er den 40 år gamle sunnmøringen tiltalt for smuglingen, mens sunnmøringen alene er tiltalt for å ha forsøkt å selge 300.000 sigaretter, skriver Sunnmørsposten.

Bare passasjer

De to ble tiltalt etter at kystvakta og tollvesenet slo til mot båten i Sognefjorden 16. desember i fjor. Sunnmøringen hevder at han bare var med skipet som passasjer, etter at han hadde fulgt en russisk venn hjem. Vennen hadde brukket beinet, og trengte hjelp med bagasjen. Politiet har sjekket at forklaringen stemmer.

Sunnmøringen påstår at han ikke visste hva som skjulte seg i lasterommet, og han skjønner ikke hvordan en signatur som ligner hans har kommet på fakturaen. I retten hevdet mannens advokat at signaturen for de 300.000 sigarettene må være en forfalskning, og at navnet er skrevet av fra passet som han leverte fra seg umiddelbart etter at han gikk om bord i båten.

Bil snudde

Ifølge dokumentene skulle lasten losses i Bjordal i Sognefjorden. Den tiltalte sunnmøringen sto oppført både som kjøper og mottaker av varene. Men fraktebåten gikk aldri inn til Bjordal. I stedet gikk den inn til en annen kai. Tollvesenets spanere oppdaget en lastebil 200 meter fra porten til kaiområdet, men bilen snudde. Politiet teori er at den eller de som var i bilen skulle hente sigarettene, men fikk kalde føtter.

Kapteinen på båten er overbevist om at sunnmøringen har kjøpt sigarettene. Under overfarten kom båten i grov sjø ved Skagerrak, og mannen fikk da lov til å undersøke lasten fordi han fryktet at det var kommet vann i lasterommet. Kapteinen og sunnmøringen risikerer inntil to års fengsel om de blir funnet skyldige.

(NTB)