Nekter straffeskyld for kamerat-drap

En 19 år gammel gutt er i Trondheim forhørsrett fengslet for fire uker, siktet for forsettlig drap på sin 17 år gamle kamerat. 19-åringen innrømmer å ha drept 17-åringen, men nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Tore Angen, 19-åringens forsvarer, sier at «det kan foreligge omstendigheter» som gjør at hans klient ikke er straffskyldig. Angen vil ikke gå nærmere inn på hva slags omstendigheter det er tale om.

I forhørsretten aksepterte 19-åringen fire ukers varetektsfengsling. Aktor, politiadjutant Per Martin Utkilen, ba om fengsling i 12 uker.

Innelåst

Politiet vil ikke oppgi navnet på den avdøde 17-åringen, fordi alle pårørende ennå ikke var varslet. En del andre opplysninger om saken ble gitt på en pressekonferanse på Trondheim politikammer i formiddag.

Der fortalte politioverbetjent Øivind Evensen at politiet ble varslet sent i går kveld da 17-åringens mor kom hjem fra en ukes ferie. Leiligheten var da i en slik forfatning at hun fant det nødvendig å tilkalle politiet. Blant annet var det blodspor i leiligheten. Først etter at politiet var kommet til stedet, ble det klart at det hadde skjedd et drap. Den avdøde 17-åringen ble funnet av politi og ambulansepersonell i et avlåst rom i leiligheten.

Øyvind Evensen opplyser at døren til rommet var låst fra utsiden. Dermed var det klart at politiet sto overfor en kriminell handling.

Politiet mener at drapet ble begått før helgen. Tidspunktet er ikke fastslått, men det kan være tale om torsdag eller fredag.

Kamerater

Politiet gir ellers ganske få opplysninger om etterforskningen. Om drapsvåpenet blir det sagt at det er «en skarp gjenstand». Etter det NTB får opplyst, skal det være tale om en kniv.

Allerede ved 03-tiden i natt fant politiet fram til 19-åringen, som først ble kontaktet som vitne. Opplysninger i avhøret førte til at han raskt fikk status som mistenkt i saken.

Advokat Tore Angen sier at de to guttene var kamerater, og at ingen av dem er tidligere straffet. Forsvareren sier at «drapet framstår som veldig uforklarlig».

(NTB)