Nekter straffeskyld

17-åringen som er tiltalt for å forårsaket dødsfallet til en RBK-supporter i Oslo i fjor, nektet straffeskyld etter tiltalen da saken mot ham kom opp for byretten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 17 år gamle gutten innrømmer at han både slo og sparket tobarnsfaren fra Trøndelag, men han hevder andre angrep mannen etter ham. Derfor erkjente han ikke skyld etter tiltalen som lyder på legemsbeskadigelse med døden til følge. Natten før cupfinalen mellom Rosenborg og Stabæk i Oslo i fjor høst ble RBK-supportere overfalt på gata i Oslo, og han døde senere av skadene han fikk. Politiet mener 17-åringen er ansvarlig for mannen død, men den unge mannens forsvarer, Tor Erling Staff er av en annen oppfatning.

Provosert av trønderen

17-åringen forklarte i retten at han følte seg provosert av 36-åringen fordi han angivelig skal ha kalt ham «jævla svarting». Den døde skal også ha dyttet 17-åringen.

Ved å sparke mannen trodde 17-åringen at det ville skremme fotballsupporteren. Han følte seg fortsatt truet, og slo i tillegg mannen.

Ettersom tiltaltes forsvarer mener noen andre har angrepet den døde etter sin klient ville aktor i saken vite om 17-åringen hadde sett noen gjøre det, både før og etter at han selv hadde angrepet supporteren. Det hadde ikke tiltalte.

Staff mener flere enn tiltalte kan ha angrepet 36-åringen, og at 17-åringen derfor ikke er skyldig i mannens død. Blant annet skal det finnes en slik vitneobservasjon av en person. Denne personen er forsvunnet, og Staff vurderer å be om at saken utsettes til vitnet er lokalisert.