Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter straffskyld - ber om å bli løslatt

Drapssiktet mann i 30-åra satt seks timer i avhør tirsdag. Siktet mann i 50-åra stilte ikke i fengslingsmøte.

MØTTE IKKE: Mannen i 50-åra som er siktet for drap eller medvirkning til drap stilte ikke i fengslingsmøtet mot ham i Bergen tingrett i ettermiddag. - Han trenger ro og hvile, sier forsvarer Einar Roen. Reporter: Trym Mogen. Vis mer

BERGEN (Dagbladet): - Min klient erkjenner ikke straffskyld, og kommer ikke til å samtykke til fengsling i dag. Han vil begjære seg løslatt, sier advokat Kjetil Ottesen til Dagbladet.

Han forsvarer mannen i 30-åra som er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-åra.

Siktede stilte i fengsleingsmøtet i Beren tingrett i dag i blå Crocs, en grå dressbukse og en lys collegegenser. Han framsto preget av situasjonen.

Både han og en siktet mann i 50-åra ble framstilt for varetektsfengsling i fengslingsmøter som gikk for lukkede dører i dag. Begge ble begjært varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, de to første ukene i full isolasjon.

De to ofrene ble funnet døde i et turområde ved foten av Gullfjellet utenfor Bergen mandag.

FORSVARER: Advokat Kjetil Ottesen sier at han klient forklarte seg i seks timer tirsdag og samarbeider med politiet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FORSVARER: Advokat Kjetil Ottesen sier at han klient forklarte seg i seks timer tirsdag og samarbeider med politiet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Siden har politiet drevet en intens etterforskning og avhørt over 30 vitner. Blant de viktigste skrittene så langt er avhør av personer i miljøene rundt både de avdøde og siktede.

Seks timers avhør

Mannen i 30-åra satt i avhør med politiet fra klokka 12 til 18 tirsdag. Hans forsvarer Ottesen sier at klienten samarbeider med politiet.

PÅGREPET: De to mennene som ble pågrepet i Bergen sentrum mandag har begge tilknytning til hospitset der det tirsdag ble fraktet ut ei blodig seng. Foto: Leif Stang
PÅGREPET: De to mennene som ble pågrepet i Bergen sentrum mandag har begge tilknytning til hospitset der det tirsdag ble fraktet ut ei blodig seng. Foto: Leif Stang Vis mer

- Han har forklart seg utfyllende om hans bevegelser de siste dagene før pågripelsene og hvor han har vært, sier Ottesen.

Han ønsker ikke å fortelle om hvilken relasjon siktede hadde til de to avdøde eller hvordan han kjenner den medsiktede mannen i 50-åra. De to ble pågrepet på samme adresse i Bergen sentrum mandag kveld og framstilles for varetekt i Bergen tingrett i dag.

Mannen i 30-åra ble tirsdag overført fra arresten i Bergen til Bergen fengsel.

- Helsemessig står det greit til med ham, men han er sterkt preget av anklagene mot ham, sier Ottesen.

Mannen i 30-åra er straffedømt flere ganger tidligere, og Ottesten har tidligere hatt ham som klient.

- Trenger ro og hvile

Den siktede mannen i 50-åra møtte ikke i fengslingsmøtet i dag.

Mannen, som er straffedømt for alvorlige lovbrudd en rekke ganger tidligere, har heller ikke ønsket å forklare seg for politiet etter at han ble pågrepet mandag.

- Han trenger ro og hvile. Han er sterkt preget av denne saken og er sliten, sier hans forsvarer Einar Råen til Dagbladet.

Råen sier videre at mannen er kjent med anklagene mot ham, men at de ikke har snakket om saken og at mannen ikke har tatt stilling til skyldsspørsmålet. Han har heller ikke tatt stilling til fengslingen. Han kommer dermed verken til å motsette seg eller samtykke til fengsling.

Fengslingsmøtet mot mannen i 50-åra ble holdt for lukkede dører. Bergen tingrett begrunnet dette med hensynet til etterforskningen, at det er en alvorlig sak med mange impliserte og at flere etterforskningsskritt gjenstår.

Drept og fraktet

Politiinspektør May-Britt Erstad møtte for politiet i retten, og vil trolig begjære mennene varetektsfengslet i fire uker. Politiet har også bedt om lukkede dører, som det forhandles om bak lukkede dører.

Bistandsadvokatene for den drepte kvinnen (29) og mannen i 40-åra, Rolf Knudsen og Cecilie Wallewik, var også til stede i retten.

SISTE NYTT: Politiet holdt en pressebrief på politihuset i Bergen om saken der en død kvinne og mann ble funnet ved Gullfjellvegen. Flere menn er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Video: NTB Scanpix Vis mer

Politiets hovedteori er at de to ofrene ble drept et annet sted og deretter fraktet til en bekk ved turområdet ved Gullfjellen. Politiet har blant annet gjort omfattende undersøkelser på et hospits i Bergen sentrum. I går tok de med seg ei blodig seng fra stedet, mens de i dag blant annet har gjennomgått søppelet. Det er også gjort undersøkelser i en kommunal blokk i Arna utenfor Bergen.

Politiet sier de ennå ikke har kontroll på hendelsesforløpet, og utelukker ikke flere pågripelser. Tre menn er siktet for drap eller medvirkning, mens en fjerde er siktet for å ha bidratt til å ødelegge bevis. Han benekter anklagene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media