Nekter straffskyld etter dødelig slåsskamp

Psykiatrisk pasient (47) i avhør etter dødsfall i går.

DØDSFALL: Politet foretok i går kveld tekniske undersøkelser i Kjøpsvik-boligen hvor en mann i slutten av 60-åra døde etter slagsmål. Foto: Ingar N. Skogvold
DØDSFALL: Politet foretok i går kveld tekniske undersøkelser i Kjøpsvik-boligen hvor en mann i slutten av 60-åra døde etter slagsmål. Foto: Ingar N. Skogvold Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 47-årige psykiatriske pasienten som er siktet etter en slåsskamp hvor en 68-åring døde lørdag, nekter straffskyld.


68-åringen døde etter en slåsskamp i sitt eget hjem i Kjøpsvik i Tysfjord kommune i Nordland lørdag kveld. En 47-åring ble pågrepet samme kveld. Han er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse, i påvente av obduksjon av avdøde.

- Han benekter å ha gjort det han er siktet for, sier 47-åringens forsvarer, Egil Malm, til NTB.

47-åringen, som bor i en bygd et par mil unna Kjøpsvik, lot seg avhøre søndag kveld, men politiet vil ikke gi nærmere detaljer om hva han har forklart. Ifølge avisen Fremover banket 47-åringen forvirret på hos en rekke naboer, før han til slutt ble slått ned av en nabo som visste om dødsfallet.

På bakgrunn av mannens langvarige historie med psykiske lidelser vil forsvareren få vurdert om han er strafferettslig tilregnelig.

- Han er ugift og uten barn, og er uføretrygdet grunnet sin psykiske lidelse. Han er også nå under psykiatrisk behandling, og tar jevnlig medisiner, sier Malm.

Tre etterforskere fra Kripos begynte søndag ettermiddag åstedsundersøkelser i boligen i Kjøpsvik. Politiet gjennomførte en rekke vitneavhør, blant annet av 68-åringens kone, som befant seg i huset under slåsskampen.

- Kripos fortsetter arbeidet på åstedet til uka, og avdøde vil bli obdusert mandag, sier politiadvokat Mona Madsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer