Sandefjord

Nekter straffskyld etter knivstikking

To menn ble mandag fengslet etter knivstikkingen i Sandefjord natt til søndag, siktet for drap eller medvirkning til drap. Begge nekter straffskyld.

SANDEFJORD: En 19 år gammel mann døde etter knivstikking. Video: Geir Eriksen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 19 år gammel mann døde etter å ha blitt funnet med stikkskader i Sandefjord i Vestfold og Telemark natt til søndag.

Politiet opplyste natt til søndag at de først tok kontroll på fem personer, og at to av dem ble pågrepet.

De to mennene, på henholdsvis 18 og 26 år, ble mandag framstilt for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett, siktet for drap eller medvirkning til drap.

Begge ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Begge nekter straffskyld. Det opplyser deres forsvarere til Dagbladet.

UNDERSØKER: Krimteknikere gjorde undersøkelser på stedet hvor en 19 år gammel mann ble knivstukket natt til søndag. Foto: Geir Eriksen
UNDERSØKER: Krimteknikere gjorde undersøkelser på stedet hvor en 19 år gammel mann ble knivstukket natt til søndag. Foto: Geir Eriksen Vis mer

- Tar det med fatning

Advokat Jon Anders Hasle, forsvarer for 26-åringen, opplyser til Dagbladet at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

- Han begjærte seg løslatt. Han ble fengslet, og vi tar fengslingskjennelsen til etterretning. Jeg skal drøfte det nærmere med ham hva vi eventuelt gjør, sier Hasle til Dagbladet.

Advokaten opplyser at hans klient er blitt fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

På spørsmål om hvordan hans klient har det, svarer Hasle:

- Han opplever det som vanskelig, men det virker som han tar det med fatning.

- Veldig lei seg

18-åringens forsvarer, advokat Søren Hellenes, opplyser at også hans klient nekter straffskyld. Også 18-åringen ble fengslet med brev og besøksforbud.

- Han er veldig lei seg, og preget av situasjonen, sier Hellenes til Dagbladet.

Advokaten opplyser at 18-åringen skal i avhør tirsdag.

Døde av skader

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 04:07 natt til søndag. På stedet fant de en mann med det som framstod som stikkskader. Mannen ble fraktet til sykehus, hvor han noen timer seinere døde som følge av skadene.

- Innledningsvis ble ikke skadene vurdert som livstruende, men blodtapet som følge av stikkskadene førte til at mannen dessverre døde på sykehuset, opplyste jourhavende jurist Pernille Nordendal i en pressemelding.

Søndag jobbet politiet med både taktisk og teknisk etterforskning, og undersøkte hvorvidt det hadde vært vitner til hendelsen. Krimteknikere gjorde undersøkelser på åstedet. Kripos bistod politiet i dette arbeidet.

- Politiet ønsker tips i saken, og ber de som kan ha informasjon om å ta kontakt, skrev Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding søndag ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer