Kypros

Nekter straffskyld for falske voldtektsanklager

Den britiske tenåringen hevder hun ble tvunget til å trekke tilbake anklager om gruppevoldtekt av politiet.

LØSLATT: Den britiske kvinnen er løslatt mot kausjon frem til rettssaken begynner 2. oktober. Her dekker hun over ansiktet mens hun forlatte retten i Kypros etter å ha nektet straffeskyld. Foto: Petros Karadjias / AP Photo/ NTB Scanpix
LØSLATT: Den britiske kvinnen er løslatt mot kausjon frem til rettssaken begynner 2. oktober. Her dekker hun over ansiktet mens hun forlatte retten i Kypros etter å ha nektet straffeskyld. Foto: Petros Karadjias / AP Photo/ NTB ScanpixVis mer

I midten av juli ble tolv israelske tenåringer pågrepet og mistenkt for å ha gruppevoldtatt en 19 år gammel kvinne fra Storbritannia på et hotell i Ayia Napa.

De tolv tenåringene nektet for anklagene, og hevdet at kvinnen samtykket til samleiet. De forklarte også at det var den britiske kvinnen som tok kontakt med to av mennene i det israelske reisefølget, skrev Dagbladet tidligere.

Noen uker seinere trakk den britiske kvinnen tilbake anklagende om voldtekt. De tolv israelske tenåringene ble løslatt, og den britiske 19-åringen ble arrestert og siktet for «offentlig ugagn» som har en strafferamme på ett års fengsel.

Nå har den britiske turisten sittet i varetekt i Kypros i nesten to måneder. 19-åringen erkjenner ikke straffskyld for å ha avgitt falsk forklaring, og hevder hun ble tvunget til å trekke tilbake anklagene om voldtekt, skriver The Independent.

Nekter for dårlig oppførsel

- Tenåringens sak er at hun ikke har løyet om voldtekt, og at politiet på Kypros brukte tvang for å få henne til å trekke tilbake anklagene. Den påståtte tilbaketrekningen er derfor ikke til å stole på, sier 19-åringens advokater ifølge The Guardian.

Politiet i Kypros nekter for dårlig oppførsel, og hevder at den britiske turisten endret forklaring frivillig.

Kvinnen er foreløpig løslatt mot kausjon. Hun må overgi reisedokumenter, og møte opp på politistasjonen tre ganger i uka fram til rettssaken begynner 2. oktober.

JAKTER VITNER: Sjokkerte naboer forteller om dramatiske scener etter at den norske kvinnen ble funnet drept i Stockholm. Reporter: Audun Hageskal. Video: Frank Karlsen. Vis mer

Feiret

De tolv israelske tenåringene, som var mellom femten og atten år, ble løslatt i juli. Ifølge The Times of Israel, ankom sju av guttene flyplassen i Israel feirende. De ble sett åpne ei flaske champagne, mens de sang: «Am Yisrael Chai» (Israels folk lever) og «Briten er en hore».

Til hebraisk-språklige medier uttalte tenåringene at de verken angret, eller hadde dårlig samvittighet etter hendelsen.

- Jeg føler meg fantastisk. Sannheten har kommet fram, og jeg er lykkelig, sa en av guttene den kvelden.