Nekter straffskyld for Orkanger-drapet

Ble irritert etter naboen ringte politiet, og innrømmer å ha brukt balltre mot offeret.

Orkanger-drapet: Den tiltalte i Orkanger-drapet nekter straffeskyld, men innrømmer bruk av balltre mot offeret. I dette huset ble Harry Arve Nakstad funnet drept i 2011. Her er krimteknikere som gjør seg klar til å gå inn huset. Foto: Tor Aage Hansen / NTB Scanpix
Orkanger-drapet: Den tiltalte i Orkanger-drapet nekter straffeskyld, men innrømmer bruk av balltre mot offeret. I dette huset ble Harry Arve Nakstad funnet drept i 2011. Her er krimteknikere som gjør seg klar til å gå inn huset. Foto: Tor Aage Hansen / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag startet rettssaken etter drapet på en 59 år gammel mann i Orkdal i fjor høst. Den tiltalte 27-åringen nekter for drapet, men innrømmer å ha brukt et balltre mot naboen.

Den tiltalte mannen skal ha blitt irritert da Harry Arve Nakstad ringte politiet og klaget på festbråk 8. oktober i Orkdal i fjor. Ifølge tiltalen skal han ha slått Nakstad flere ganger i hodet med et balltre. Han ble funnet død dagen etter med omfattende hodeskader.

Hendelsen skjedde i tiltaltes leilighet, der to andre personer var på besøk, skriver NRK.

Den ene besøkende hjalp etterpå tiltalte med å bære den hardt skadde mannen tilbake til 59-åringens leilighet. Den andre var med på å gjøre rent hos tiltalte.

På balltreet er det funnet DNA-bevis fra både den tiltalte og den døde mannen. Tiltalte vedgår å ha brukt slagvåpenet mot Nakstad, men ikke å ha slått ham med det.

I retten blir det lagt fram bevis for at tiltalte tok et mobilbilde av den avdøde og sendte det til minst to personer med beskjed om hvordan det går når naboen klager.

27-åringen har forklart til politiet at han hadde drukket en halv liter med hjemmebrent, og at han hadde tatt en del tabletter drapskvelden.

Det er satt av en uke til saken i Sør-Trøndelag tingrett.

(NTB)