Nekter straffskyld: Politiet vet ikke hvorfor

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) skal nå gjennom full rettspsykiatrisk utredning.

MANSHAUS: Mandag er det fengslingsmøte for volds- og terrorsiktede Philip Manshaus, politiet har sikret seg overvåkingsvideo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Philip Manshaus har ikke latt seg avhøre siden 18. august i år, ei uke etter at han drepte sin egen stesøster Johanne Ihle-Hansen og deretter angrep al-Noor-moskeen i Bærum med flere våpen.

22-åringen fra Bærum har ikke ønsket å forklare seg mer enn de totalt åtte timene han har sittet i avhør over to dager. Der har han gitt detaljerte forklaringer om motiv, funn på åstedet og egne bevegelser gjerningsdøgnet.

- Han har gitt oss viktige detaljer i sin forklaring som støtter ytterligere funn. Vi ønsker selvfølgelig å avhøre ham ytterligere, og håper han er villig til det, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

Erkjenner ikke skyld

Manshaus vil stille i fengslingsmøtet mot ham i Oslo tingrett mandag, da han framstilles for fire nye uker i Ila fengsel.

- Vi har ingen signaler om at han vil forklare seg i fengslingsmøtet. Vi får se hva som skjer, sier Kraby.

Selv om Manshaus innrømmer å ha begått de faktiske forhold han er siktet for, erkjenner han ikke straffskyld etter siktelsen.

- Han vil ikke formelt sett erkjenne straffskyld. Han har ikke sagt hvorfor han har det standpunktet, men vi forholder oss til det. Det er ikke noe tvil om at han erkjenner handlingene, men hvorfor han ikke erkjenner straffskyld, vet vi ikke ennå, sier Kraby til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer