Nekter straffskyld

TRONDHEIM (Dagbladet): - Ikke skyldig, sier Frank Robert Walstad i Trondheim byrett. Toppbokseren er tiltalt for legemsbeskadigelse etter et slagsmål under en fotballkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frank Robert Walstad (26) er ni ganger norgesmester i boksing. Fotball har han spilt på 4. divisjonsnivå, for trondheimsklubben Brage.

I fjor deltok Walstad i oppgjøret mellom Brage og Dalguten som hører hjemme på Storås i Meldal. Klokka ni i dag startet de høyst spesielle ekstraomgangene.

$|Fotballdommeren er skiftet ut med en byrettsdommer.

$|Med på laget har Walstad kjendisadvokaten Christian Wiig.

$|Strafferammen er langt mer alvorlig enn rødt kort: fengsel i inntil seks år.

Slo med knyttneven

I følge tiltalen slo Walstad motspilleren «John Arild Løkkbakk over venstre kinn med knyttet hånd. Deretter grep han rundt halsen på Løkkbakk og holdt fast».

Dalsguten-spilleren Løkkbakk havnet på sykehus med dobbeltsidig brudd i kjeven og ble sykmeldt i fem uker.

- Det er jeg som er voldsofferet i denne saken, sa Frank Robert Walstad til Dagbladet etter kampen. Han mener han handlet i selvforsvar.

Rødt kort

Slagsmålet oppsto etter et innkast. Da dommeren fikk øye på de to, var det fyll brytekamp. Begge fikk rødt kort.

- Jeg kom borti med skulderen, ikke mer enn en må kunne tåle under en fotballkamp. I neste øyeblikk fikk jeg meg en tjatring på venstre hake. Med den andre hånden tok han kvelertak på meg, og begge to endte i bakken, var John Arild Løkkbakks versjon av hendelsen.

Frank Robert Walstad har tidligere gjort seg til talsmann for at boksere må ta straffen, dersom de utøver vold utenfor bokseringen.