Nekter straffskyld

Philip Manshaus (21) framstilles for varetektsfengsling mandag.

SIKTET FOR DRAP: 21 år gamle Philip Manshaus vokste opp i Bærum, ikke langt fra moskeen han angrep. Video / Foto: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

21-åringen er siktet for drap på stesøsteren og drapsforsøk etter moskéangrepet i Bærum. Ingen ble alvorlig skadd i angrepet, men Manshaus' stesøster (17) ble kort tid seinere funnet drept i en leilighet i Bærum.

Hans forsvarer Unni Fries opplyser overfor Dagbladet seint søndag kveld at Manshaus nekter straffskyld.

Manshaus har nektet å forklare seg for politiet. Fries sier at han ikke har noen planer om å forklare seg i mandagens fengslingsmøte heller.

Politiet etterforsker moskéangrepet som et terrorforsøk.

Per søndag kveld har altså 21-åringen ikke latt seg avhøre, tross flere forsøk.

Politiet gjennomførte et avhør søndag kveld, men heller ikke da ønsket han å si noe om lovbruddene han er siktet for.

- Vi har avsluttet avhøret. Han ville ikke forklare seg, sier Grete Lien Metlid, leder av felles enhet for etterforskning og etterretning, til Dagbladet i 21-tida.

- Han ønsker ikke å si noe om saken, sier hans forsvarer Unni Fries til Dagbladet.

Manshaus skal etter planen framstilles for fengsling i morgen. Ifølge Aftenposten ønsker politiet at den siktede skal bli vurdert av sakkyndige. Dette vil bli gjort etter at han er framstilt for varetektsfengsling.

Mannen er altså så langt siktet for drap og drapsforsøk. Til NTB sier Fries at han også vil bli siktet for terror mandag.