Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gisseldramaet i Kragerø

Nekter straffskyld

De to pågrepne mennene i avhør i dag.

PÅGREPET: To personer er pågrepet etter et væpnet ran og en gisselsituasjon i Kragerø. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Den yngste siktede etter gisselsituasjonen i Kragerø i går nekter straffskyld. Det opplyser mannens forsvarer Thomas Øiseth til Dagbladet.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier advokaten.

Den siktede er i 20-åra. I likhet med sin medsiktede, en mann i 30-åra, sitter han i dag i avhør med politiet.

En kvinne tatt som gissel under et væpnet ran i hennes hjem i Kragerø. Etter en storstilt politiaksjon langs E18 ble bilen med kvinnen og de to mistenkte gisseltakerne stanset, og mennene ble pågrepet.

FORSVARER DEN ELDSTE: Jon Anders Hasle forsvarer den eldste siktede, en mann i 30-åra.
Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
FORSVARER DEN ELDSTE: Jon Anders Hasle forsvarer den eldste siktede, en mann i 30-åra. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Bitt av hund

Jon Anders Hasle er oppnevnt som forsvarer for den eldste siktede. Hasle sier til Dagbladet at hans klient for tida sitter i avhør, og ønsker ikke å si noe om hvordan mannen stiller seg til siktelsen før avhøret er ferdig.

Under pågripelsen ble Hasles klient bitt av en politihund.

- Han ble bitt av en hund, og mener at det var unødig maktbruk i den situasjonen. Min klient opplevde det som en veldig skremmende opplevelse, og mener politiet burde ha forsøkt andre og lempelige midler først, sier advokaten.

Hasle understreker at klienten hans har forståelse for politiaksjonen, men ikke bruken av hund.

Varden skriver i dag at Hasles klient beskriver seg som perifer i hendelsesforløpet, og at han skal ha forsøkt å stoppe den yngre mannen da det utartet til biljakt på E18.

Hasle vil ikke kommentere relasjonen mellom de to siktede mennene, eller Vardens opplysninger.

Utelukker ikke flere pågripelser

Politiet skriver i en pressemelding i formiddag at de ikke utelukker flere pågripelser etter gisselepisoden.

FØRT BORT: Her føres den ene siktede inn i en sivil politibil etter pågripelsen. Foto: Kristoffer Isaksen / NTB Scanpix
FØRT BORT: Her føres den ene siktede inn i en sivil politibil etter pågripelsen. Foto: Kristoffer Isaksen / NTB Scanpix Vis mer

- I forbindelse med hendelsen pågrep politiet to menn fra Grenlands-området, skriver de.

Mennene vil eventuelt bli vurdert framstilt for varetektsfengsling på tirsdag.

Politiet har iverksatt en omfattende teknisk og taktisk etterforskning etter hendelsen. De bekrefter i pressemeldingen at det blant annet har blitt gjort funn av flere gjenstander som mennene kastet ut av bilen, men vil ikke kommentere hva disse gjenstandene er.

Får oppfølging

Øystein Skottmyr, politistasjonssjef i Kragerø, er tilbakeholden med opplysninger, med henvisning til at det er tidlig i etterforskningen.

FORSVARER DEN YNGSTE: Thomas Øiseth forsvarer den yngste siktede, en mann i 20-åra. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
FORSVARER DEN YNGSTE: Thomas Øiseth forsvarer den yngste siktede, en mann i 20-åra. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- Det gjenstår en del, og de skal jo avhøres. Etter det vil vi ta stilling til om de skal framstilles for fengsling, sier han til Dagbladet.

Den fornærmede kvinnen er allerede avhørt. Skottmyr kan ikke si noe om hva som kom fram i avhøret, igjen med henvisning til etterforskningen.

- Hvordan går det med henne?

- Det er klart dette var en skremmende opplevelse for henne, men hun blir ivaretatt.

Ønsker tips

Skottmyr vil ikke gå inn på hva slags gjenstander som er funnet, eventuell relasjon mellom siktede og fornærmede, eller hvorfor akkurat kvinnens bolig ble åsted. Men han opplyser at etterforskningen fortsetter, med undersøkelser langs E18 og på åstedene. I tillegg avhøres ytterligere vitner.

Politiet ønsker også tips i saken. Personer med opplysninger kan ringe 476 96 200.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!