Nekter sydenturister å gå ombord

Rundt 50 kabinansatte i Premiair har slått jernring rundt selskapets fire innsjekkingsskranker på Gardermoen. Flere hundre Mallorca-turister nektes adgang til flyet som skulle gått klokken 06.50.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De streikende kabinansatte beskylder Premiair for streikebryteri ved å ansette uorganisert dansk arbeidskraft til flyvningene som blir rammet av streiken. Streikeledelsen fastslår overfor Dagbladet :på nettet at de blir stående til noen kommer og fysisk fjerner dem.

- Ingen får gå ombord i dette flyet så lenge vi blokkerer innsjekkingsskrankene, sier Anett Falkner som er leder i kabinforeningen.

150 kabinansatte streiker, men Premiair er fast bestemt på at flyvningene skal fortsette som planlagt. De streikende forsøkte uten hell å stanse en avgang til Malaga i går ettermiddag.

_ Lovlig

Ledelsen i flyselskapet fastholder at bruken av danske kabinansatte er fullt lovlig, og at streikende som forhindrer avganger risikerer erstatningssøksmål.

Informasjonsjef Torben Andersen i Premiair var i morges ikke tilgjengelig for kommentar. Premiair-ansatte på Gardermoen ønsket overhode ikke å kommentere situasjonen overfor Dagbladet :på nettet. De vil foreløpig forholde seg passive til aksjonen. De visste heller ikke hvor mange billetter som er solgt til flyet som har plass til 379 passasjerer.

Klokken 05 lørdag morgen tok de streikende oppstilling foran skranken.

- Mange passasjerer viser forståelse for aksjonen, men ingen synes det er noe morsomt å bli forsinket når de skal til Syden, sier aksjonsleder Anett Falkner.