Nekter utlevering av voldtektssiktede

USA vil ikke overgi de fire marinesoldatene til filippinske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I ett brev sendt til det filippinske utenriksdepartementet tirsdag, forsikrer den amerikanske ambassaden at landet vil holde de fire tiltalte i arresten til den juridiske prosessen er unnagjort.

Men de voldtektsiktede marinesoldatene vil ikke bli utlevert fra ambassaden før en eventuell dom er falt, skriver Associated Press.

- Jeg er meget skuffet, uttaler aktor Prudencio Jalandoni til Associated Press, etter å ha prøvd å presse amerikanske myndigheter til å akseptere kravet om utlevering.

Saken har ført til protestaksjoner på Filippinene. Daniel Smith er tiltalt for å ha voldtatt en 22 år gammel jente inne i en van på en tidligere amerikansk millitærbase nordvest for hovedstaden Manila 1. november, men nekter for å ha tvunget jenta til samleie.

Keith Silkwood, Dominic Duplantis og Chad Carpentier skal ha vært jublende tilskuere under akten, og er også tiltalt.

Den amerikanske ambassaden henviser til Visiting Forces Agreement, som sier at siktede kan forbli i ambassadens varetekt inntil rettssaken er avgjort.

PROTESTER: Filippinske myndigheter har prøvd å få fire voldtektssiktede marinesoldater utlevert fra den amerikanske ambassaden, til ingen nytte. Saken har ført til flere protestaksjoner utenfor ambassaden i Manila