<strong>SKJØNNHETSKÅRING:</strong> Har inviteres unge jenter og gutter i alderen tre til ni år til å delta i skjønnhetskåringen på lørdag. Ifølge arrangøren er det fem jenter som er påmeldt. Flere gutter skal også ha vist interesse, men da var det fullt. Nå nektes de å gjennomføre arrangementet. Foto: MILES Production &amp; Entertainment / Facebook
SKJØNNHETSKÅRING: Har inviteres unge jenter og gutter i alderen tre til ni år til å delta i skjønnhetskåringen på lørdag. Ifølge arrangøren er det fem jenter som er påmeldt. Flere gutter skal også ha vist interesse, men da var det fullt. Nå nektes de å gjennomføre arrangementet. Foto: MILES Production & Entertainment / Facebook Vis mer

Missekonkurranse

Nektes å arrangere skjønnhetskåring for barn. Insisterer likevel på at kåringen skal finne sted på lørdag

Barn ned i treårsalderen skulle delta i skjønnhetskåring i Ekeberghallen. Nå nektes de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo idrettskrets, som eier Ekeberghallen, nekter det norske filippinske miljøet å arrangere Little Princess of Nordic 2017 med deltakere helt ned i treårsalderen, skriver VG.

MILES Production & Entertainment AS har annonsert på Facebook at de vil arrangere en skjønnhetskonkurranse i Ekeberg Idrettshall førstkommende lørdag.

- De ønsker at vi skal avlyse konkurransen og endre programmet. Men det kommer ikke til å skje, konkurransen vil bli arrangert uansett.

- Dette er en feiring for oss, sier Elinor U. Lucero i MILES Production & Entertainment til Dagbladet.

- Ikke greit

Oslo idrettskrets forteller at de har leid ut til arrangørene flere ganger tidligere, men denne gangen har de altså ikke blitt opplyst om den nye konkurransen som har blitt lagt til i programmet.

- Vi synes ikke det er greit å arrangere missekonkurranser i våre lokaler, i hvert fall ikke for så små barn, sier generalsekretær i Oslo idrettskrets, Magne Brekke, til Dagbladet.

Videre forteller han at han ble opplyst om den planlagte konkurransen i dag tidlig, da idrettskretsen ble varslet av utenforstående.

<strong>NEKTES:</strong> I Ekeberghallen skulle det arrangeres skjønnhetskonkurranse for små barn i helga. Det synes ikke generalsekretær i Oslo idrettskrets er greit. Foto: Ola A. Thorset / SCANPIX
NEKTES: I Ekeberghallen skulle det arrangeres skjønnhetskonkurranse for små barn i helga. Det synes ikke generalsekretær i Oslo idrettskrets er greit. Foto: Ola A. Thorset / SCANPIX Vis mer

- En slik konkurranse strider med idrettens verdier og normer, og er noe vi ikke kan assosieres med. Derfor vil vi heller ikke være med på å legge til rette for det, konstaterer Brekke.

- Barna liker det

På arrangørenes Facebook-side presenteres kandidatene for konkurransen, fem jenter mellom 13 og tre år. Noen av jentene er halvt filippinske, andre helt.

- Jeg forstår at folk reagerer, men ikke at de gjør det til en stor greie. Det er det ikke. Det er i vår kultur. Hvorfor kan man ha pride-parade og ikke dette, spør arrangør Lucero, og legger til:

- Fortell meg hvordan vi skal praktisere likestilling og flerkulturell integrering, om ikke dette er greit.

- Hvordan er det for barna å delta i noe slikt, blir det et skjønnhetspress?

- Barna liker det. Det er nå fem kandidater, men flere har også vist sin interesse. Det arrangeres jo Miss Norway og liknende, hva er forskjellen, svarer hun.

Lucero sier hun tidligere har arrangert liknende konkurranser med homofile, og sier hun føler det ikke er noen forskjell på arrangementene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer