Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nektes å bo i sitt nye hjem

I mai sto drømmeleiligheten til psykisk syke Torill Magnussen (34) klar, men hun får ikke bo der. Kommunen ikke har penger til drifta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAKSELV/TROMSØ (Dagbladet): -  Jeg føler meg lurt. Jeg har allerede tilbrakt mange år med eldre og senile, sier Torill Magnussen. For et halvt år siden sto seks psykiatrileiligheter klare, men verken Torill eller andre får flytte inn.

Mangler penger

Kommunen mangler penger til å ta i bruk komplekset som kostet 10 millioner kroner.

Og det er mer: Porsanger kommune er i gang med bygging av åtte omsorgsboliger.

Ifølge rådmann John Arne Andersen finnes det heller ikke penger til å ta disse i bruk.

Fellesnevneren for prosjektene er at de er realisert med statlige midler. Problemet er at kommunen ikke har penger til personale.

Men de tomme boligene koster: -  Vi betaler 41 000 måneden bare for psykiatriboligene, opplyser Andersen.

Stuet bort

Torill Magnussen fortviler.

-  For seks år siden ble jeg stuet inn på sykehjem med løfte om tilbud i løpet av tre måneder, forteller den angst- og kolssyke Magnussen.

Siden 15. september i år har hun bodd i en rehabiliteringsleilighet i Lakselv. Der har hun plass til 16. desember. Torill frykter at hun igjen skal havne blant senile.

Lene Gregersen, leder i psykiatrienheten, synes situasjonen er ille.

-  Midt i en opptrappingsplan må denne gruppa sitte og vente på å få flytte inn i sine hjem, sier hun, og ber helseministeren ta tak i situasjonen.

Ordfører Bjørn Søderholm (H) mener problemet er lokalt: -  Ressursene er rettet mot institusjonsplasser. Vi bruker pengene feil. Det må vi rette opp, sier han.

Varaordfører Kjetil Hanssen (Ap) er uenig:

-  Dette er nok et uttrykk for den kommunale fattigdommen. Regjeringen må ta skylda.

SINT: Torill Magnussen (34) får ikke flytte inn i psykiatrileiligheten hun selv valgte fargene til. I seks måneder har det splitter nye komplekset stått tomt. Kommunen mangler penger til å ta det i bruk, men må likevel betale 41 000 i husleie i måneden.
- FATTIGE: Kjetil Hanssen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media