<strong>FÅR NEI:</strong> Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune og Oslos rødgrønne byråd protesterer mot Stratons planer for Herslebs gate 19. Her ved dagligleder Anders Bratholm. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen
FÅR NEI: Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune og Oslos rødgrønne byråd protesterer mot Stratons planer for Herslebs gate 19. Her ved dagligleder Anders Bratholm. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen Vis mer

Nektes å bygge om egne leiligheter

Oslo kommune nekter Anders Bratholm og et sameie å bygge om store leiligheter til små.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

S(Finansavisen): Både eieren og sameiet vil bygge om ni fireromsleiligheter til 18 toromsleiligheter. Men Oslo kommune sier nei, skriver Finansavisen.

Bygget i Herslebs gate 19 i Oslo ble i 2006 endret fra et kommunalt kontorbygg til et boligbygg med 77 leiligheter. På grunn av Oslo kommunes leilighetsnorm måtte 22 av leilighetene ifølge avisen ha minst fire rom og være på mer enn 80 kvadratmeter.

Målsettingen er å få flere barnefamilier til å bosette seg sentralt, men i Herslebs gate 19 har de største leilighetene i stedet blitt fylt av bokollektiv og midlertidige beboere.

- Dette sameiet appellerer ikke til barnefamilier. Jeg er usikker på om det i det hele tatt bor noen barn i sameiet nå, men jeg tviler på det, sier styreleder i sameiet Bygget 72, Camilla Dahl, til avisen.

Stor gjennomtrekk

Ni av de 22 fireromsleilighetene eies ifølge Finansavisen av investeringsselskapet Straton, og daglig leder Anders Bratholm ønsker å bygge om leilighetene til 18 toromsleiligheter og deretter selge dem.

- Bakgrunnen for at vi ønsker å gjøre dette er selvsagt økonomisk motivert, men det har vært veldig stort gjennomtrekk av beboere i leilighetene og mye slitasje. Vi har gjort en undersøkelse som viser at de mindre leilighetene representerer en mer stabil beboersammensetning, sier Bratholm, som får støtte fra sameiet.

- Det er et veldig ungt miljø i området og i sameiet, og det anser vi som positivt. For oss er det ønskelig at de som bor her eier leilighetene, bryr seg om sameiet og tar ansvar for fellesarealene, sier Dahl til avisen.

Kan gi dispensasjon

Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune har anledning til å gi dispensasjon fra leilighetsnormen, men har ikke villet gjøre det i denne saken.

«Plan- og bygningsetaten oppfatter det som svært uheldig at leilighetene som er planlagt og dimensjonert for familier på gjennomsnittlig størrelse, blir utleid til større bofellesskap på opp til 10 personer. Plan- og bygningsetaten oppfatter imidlertid at det er eier som selv har valgt å leie ut til større bofellesskap,» skriver etaten, og får støtte fra byrådet.

Etter nær 15 måneder i det kommunale saksbehandlingsapparatet, skal Byutviklingskomiteen fatte en endelig beslutning for eller imot ombygging i dag.

Flere nyheter:

Leiligheten gikk fra 4,6 til syv millioner på fire måneder
Frykter en boble i boligmarkedet
Stig Myrseth om krakk, boligpriser og vill spekulasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer