Nektes å dele ut boller på skolen

Sirdal kommune mener bakervarene kan lokke andre studenter til møtene.

BOLLENEI: Elevene ved Tonstad skule får ikke lenger servert boller under skolelagsmøter. Foto: Morten Eik
BOLLENEI: Elevene ved Tonstad skule får ikke lenger servert boller under skolelagsmøter. Foto: Morten Eik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det kristne skolelaget på Tonstad skule i Sirdal kommune har fått bollenekt under skolelagsmøter som avholdes i friminuttene, skriver avisa Dagen.

Nektes matservering

Møtene består som regel av bønn, andakt og en lek eller noe å spise. Det har vært en praksis at skolelagene har hatt med seg bakervarer og gått gjennom skolens korridor på vei til klasserommet der de har lagsmøte, men nå er det altså en slutt på bollene, ikke bare på Tonstad, men i hele Sirdal.

I et kommunalt brev slås det fast at skolelaget ikke kan servere mat, fordi det kan oppfattes som et lokkemiddel for deltakelse.

Enhetsleder for skole i Sirdal kommune, Anita Heiaas Haugen, sier saken i utgangspunktet handlet om at kommunen hadde oppe en sak om elevene skulle få fortsette å ha sine møter.

Det fikk de, men det er altså først og fremst serveringsnekten som har fått oppmerksomhet i ettertid.

- I Sirdal kommune så vektlegger vi at det skal være et selvstendig og frivillig valg å delta på møter. Vi har fokus på å ivareta miljøet for alle elevene, og legge til rette for at de ikke føler seg presset. Graden av press kan oppleves forskjellig på de forskjellige skolene, sier Haugen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer