Nektes å selge billige bildekk

Firmaet Wheelie skal være nektet å selge Toyo bildekk fordi de har solgt dekkene for billig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): En klage fra konkurrenten Tempe Dekkservice, skal ha fått den norske importøren Nordekk til å nekte Wheelie flere leveranser.

-  Jeg opplever dette som et forsøk på å presse oss ut av markedet, hvis ikke vi går inn i et ulovlig prissamarbeid med konkurrenten, sier Wheelies styreleder Sølve Bønå til Dagbladet.

Annonsestrid

Wheelie ble etablert i 2001, bare 20-30 meter fra Tempe Dekkservice i Trondheim. De har hele tida solgt Toyo-dekk.

I juni rykket Wheelie inn to små annonser i Adresseavisen, med svært billige priser på sine dekk.

Ei uke etter at annonsene sto på trykk, skal de ha fått beskjed om at importøren ikke vil gi dem flere leveranser.

-  Jeg har gjort hemmelige opptak av telefonsamtaler med daglig leder Bjørn Ørpen i Nordekk, som beviser dette, sier Bønå.

Dagbladet har hørt opptakene, der en som presenterer seg som Bjørn begrunner leveransestoppen med utsagn som: «Du selger dekkene dine for billig» og «Det er de andre Toyo-forhandlerne som klager».

Blir bare bråk

21. juni ringer Bønå på nytt for å etterlyse dekkene han har bestilt. Da sier Bjørn at han ikke er klar til å sende dekkene, fordi det bare blir bråk i Trøndelag: «Du skjønner, hvis du og de andre forhandlerne i Trondheim skal ta livet av hverandre, så har ikke jeg noen å selge dekk til».

I det samme opptaket kommer Bjørn med forslag om at Wheelie skal kjøpe dekk hos konkurrenten Tempe Dekkservice: «Jeg har snakket med Trond, og hvis du går dit, så får du dekkene der». Styreleder i Tempe Dekkservice heter Trond Nilsen.

-  Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Det er jo et helt utrolig forslag å komme med, at vi skal handle med vår største konkurrent, sier Sølve Bønå.

-  Vi har mistet svært mange kunder, og omsetningen har gått ned med cirka to millioner kroner i forhold til i fjor.

BITTER STRID OM BILDEKK: Styreleder Sølve Bønå hos dekkforhandleren Wheelie i Trondheim hevder de blir nektet å selge billige bildekk, og mener forbrukerne derfor blir skadelidende.