Nektes å spise lutefisk inne

Allen Vevang (61) elsker lutefisk, men det gjør ikke kona. Saken endte i The New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I førstesideoppslaget til The New York Times på selveste 1. juledag kan vi lese om norskættede Allen Vevang (61) som hver jul må spise sin lutefisk alene på restaurant. Kona Charlotte som er av tysk avstamning, kan ikke fordra lukten av lutefisk.

- Jeg synes det smaker jul. Å spise lutefisk på restaurant er min julegave til meg selv, sier Vevang, som for øvrig røper at han spiser sin lutefisk med potetmos og squash.

Mikro-lutefisk

Selskapet Olsen Fish i Minneapolis står for om lag halvparten av lutefisksalget i Nord-Amerika. Roger Dorff, selskapets pensjonerte toppsjef, sier de importerer fisken fra Norge.

- Det spises mer lutefisk i USA enn i Norge, sier Dorff, som likevel må medgi at de virkelige storspiserne er i ferd med å forsvinne.

- Når en gammel gubbe dør, går det årlige forbruket av lutefisk ned med nesten fem kilo.

Olsen Fish forsøker å appellere til yngre amerikanere, men forretningsideene slår ikke alltid like heldig ut. Et frossent mikromåltid med lutefisk som selskapet omsetter som TV-middag, selger dårligere og dårligere for hvert år som går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer