Nektes adgang i Grys begravelse

SKIEN (Dagbladet): Gamal Hosein (35) er knust etter at han er nektet å gå i kona Grys begravelse. Saken skal behandles i Politidirektoratet: Kan en antatt drapsmann få delta i sitt offers begravelse?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gamal er i sorg over at han ikke får delta i konas begravelse, sier advokat Jan Erik Granmo.

- Han forstår det kan være vanskelig for Grys familie, all den tid flere rettsinstanser mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for ugjerningen. Men han bedyrer sin uskyld og vil gjerne være til stede. Gamal synes ikke det er usmakelig, sier Granmo.

- Vi har samrådd oss med Grys familie, men det er vi som har tatt den endelige avgjørelsen, sier politiadvokat Jon H. Borgen.

I dag klager advokat Granmo på avgjørelsen til Politidirektoratet. Den drapssiktede gjør det han kan for å komme i konas begravelse.

I går ble Hosein avhørt for første gang etter at liket av Gry ble funnet i Porsgrunnselva for ei uke siden. Han blånekter fortsatt for drap.

Hosein hevder fortsatt at kona gikk fra gatekjøkkenet deres ved 16-tida lørdag 13. januar, og at han ikke aner hva som kan ha hendt henne. Han avviser at han har vært ved Porsgrunnselva, der politiet mener det er sannsynlig at Gry kan ha blitt dumpet.

Gamal Hosein har sett den foreløpige obduksjonsrapporten som forteller om store skader og kvelningsmerker på halsen til Gry. - Det har gått hardt inn på ham, sier advokat Granmo.

Hosein har sittet sju uker i varetekt. Han har ikke hatt besøk av andre enn sin advokat - før i går. Da kom broren Magin, som er bosatt i Israel. Brødrene var sammen i vel en halvtime på Skien politistasjon.

I SORG: Gamal Hosein får ikke delta i konas begravelse.