Nektes adgang til gården

Forholdet mellom de trippeldrapssiktede halvsøstrene Veronica Orderud (28) og Kristin Kirkemo (26) er nå så iskaldt at Veronica nekter halvsøsteren å hente personlige eiendeler på Orderud gård. Også pappa Sverre Kirkemo sier han nektes adgang til gården på Sørumsand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forholdet mellom de to halvsøstrene blir aldri det samme som i tida før begge ble fengslet, siktet og pågrepet for trippeldrapet.

Kristin Kirkemo og Lars Grønnerøds forklaringer til politiet var hovedårsaken til at ekteparet Orderud kom i politiets søkelys. Veronica mener Kristin lyver om blant annet det som skjedde på det omtalte juleselskapet på Orderud gård.

- Det er vel ikke vanskelig å begripe at Veronica ikke vil møte Kristin etter så mange beskyldninger og de mange politiforklaringene. Per og Veronica ønsker at tingene til Kristin blir hentet, men ikke av Kristin selv, bekrefter Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland til Dagbladet.

PlayStation

Flere av Kristins eiendeler ble beslaglagt av politiet, men hun har fremdeles en rekke eiendeler i stabburet. Forholdet mellom halvsøstrene er så iskaldt at advokatene Tor Kjærvik og Johnny Veum må opp til Orderud gård for å hente Kristins personlige eiendeler. Etter all sannsynlighet kjører advokatene til Sørumsand i en varebil i løpet av denne uka.

Halvsøstrene har ikke snakket med hverandre på flere måneder. Kristin har ikke vært på Orderud gård siden i sommer, da hun i en pause i forhørsretten fikk lov til å hente en PlayStation-maskin som hun kunne ha på cella i Drammen kretsfengsel.

Det siste møtet mellom Veronica og Kristin fant sted utenfor rettslokalet på Lillestrøm i slutten av november. Da gikk Kristin forbi halvsøsteren, men Veronica vekslet ikke et eneste blikk. I samtlige fengslingsmøter i Orderud-saken har Veronica Orderud nektet å være i samme rettslokale som halvsøsteren.

Ingen forklaring

- Kristin har ikke vært på gården siden løslatelsen. Hun synes det er ganske dumt at hun ikke engang kan hente sine personlige ting. Ut ifra det jeg vet, tror jeg ikke Kristin har noe problemer med å møte eller snakke med Veronica, sier pappa Sverre Kirkemo.

Heller ikke han er velkommen på Orderud gård.

- Alle mennesker har rett til å velge, men jeg synes de bør gi meg en forklaring på hvorfor jeg ikke er velkommen. Det har jeg ikke fått, sier Sverre Kirkemo. frode.hansen@dagbladet.no