Nektes adgang til kvinnetog

Demonstrasjonstogene på kvinnedagen er forbeholdt radikale sosialister, hevder Unge Venstre som ikke får delta i toget med egen parole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - 8. mars-toget er blitt et tog for spesielt interesserte helt til venstre i politikken, sier Idun K. Bortne i sentralstyret i Unge Venstre til Klassekampen.

Bergen Unge Venstre søkte i år om å få delta i kvinnetoget under parolen «Slipp puppene mine fri», men flertallet på parolemøtet mente utsagnet var for liberalt og nektet jentene å gå toget med dette budskapet. Samtlige andre paroleforslag ble godkjent. Dette var paroler fra Arbeidernes Kommunistparti (AKP), Kvinnegruppa Ottar, Palestinakomiteen og SV. Budskapene deres var «Kriminaliser horekundene», «Støtt palestinske kvinner - riv apartheidmuren».

For liberale

Bergen Unge Venstre ønsker å delta i toget for å vise at det er flere ulike syn på feminisme i Norge i dag.

- Vi som liberalere er ikke ønsket i 8. mars-toget, fordi våre meninger ikke passer inn i sosialistenes definisjon av likestilling, sier Helene Z. Skulestad, nestleder i Bergen Unge Venstre til Klassekampen.

Flertallet i parolekomiteen mente at Unge Venstres parole var for provoserende og at den kunne oppfattes som om den støttet kvinnebildet som pop- og pornoindustrien har skapt. Unge venstre sier at utsagnet «Slipp puppene mine fri» var spisset, men at det skulle fremheve og fremelske mangfoldet blant kvinner, et mangfold de føler manglet i de andre parolene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.