Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nektes adgang til MC-race

TRONDHEIM (Dagbladet): Funksjonshemmede Ørjan Bernhart nektes å delta i dragracet Trondheim Open fordi han har tre hjul på motorsykkelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er diskriminering, mener den MC-frelste rullestolbrukeren fra Drammen.

- Jeg stiller spørsmål ved arrangørenes holdninger og mistenker dem for å bygge avslaget på rene fordommer overfor funksjonshemmede, sier han.

Lidenskap

Ørjan Bernhart ble lam i begge beina etter en motorsykkelulykke for ti år siden. Men sin store lidenskap for MC-kjøring har han fortsatt i behold.

Trondheim Open arrangeres i Stjørdal førstkommende lørdag. I annonsen for arrangementet står det at alle merker med gateregistrerte motorsykler kan delta. Det står ikke et ord om at trehjulinger er unntatt.

Ansvarlig for arrangementet, Roy Erlandsen, bekrefter likevel overfor Dagbladet at trehjulinger ikke får være med.

- Vi har gjort forsøk med trehjulinger og funnet at vi ikke tør ta ansvaret for sikkerheten til publikum og deltakere. Det er beklagelig, men sånn er det, sier Erlandsen.

Ikke problem

Andre MC-arrangører har en helt annen vurdering av dette. Ørjan Bernhart har deltatt i dragrace tidligere, og konkurrert med trehjulingen mot sykler med to hjul, uten at dette har vært noe problem i det hele tatt.

- Funksjonshemningen har ikke vært noe problem for meg, sier Bernhart.

<B>SKUFFET:</B> Funksjonshemmede Ørjan Bernhart har ett hjul for mye på motorsykkelen, mener arrangørene av dragracet Trondheim Open.