Nektes behandling - fått nytt statsborgerskap

Åtte måneder gamle Indi Gregory har fått italiensk statsborgerskap, etter at høyesterettsdommer i Storbritannia besluttet at hun ikke kunne få behandling i utlandet.

ALVORLIG SYK: Britiske Indi Gregory har vært innlagt på sykehus helt siden hun ble født i februar i år. Foto: GoFundMe
ALVORLIG SYK: Britiske Indi Gregory har vært innlagt på sykehus helt siden hun ble født i februar i år. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert

Indi Gregory (8 md.) har hatt en uvanlig tøff start på livet. Helt siden hun ble født den 24. februar i år, har hun vært alvorlig syk og innlagt på sykehus.

Den lille jenta har tidlige fått livsforlengende behandling, men i midten av oktober besluttet en britisk høyesterettsdommer at sykehuset Indi blir behandlet ved, har rett til å trappe ned behandlingen av den lille jenta.

Torsdag ble det bestemt at foreldrene, Dean Gregory og Claire Staniforths fra Ilkeston i England, heller ikke får fortsette den livsforlengende behandlingen av dattera utenfor Storbritannia.

Det meldte flere britiske medier, deriblant Sky News og BBC.

- Vi er skuffet, sønderknust og sjokkerte. Vi ser ikke hvordan det er til Indis beste å bli fraktet til et hospits eller et hjem for å dø. Særlig ikke når vi har fått et fantastisk tilbud fra Italia, hvor de er villige til å hjelpe og behandle henne, sa faren til Sky News.

Fikk uventet hjelp

Indi lider av en form for mitokondriesykdom, en genetisk stoffskiftesykdom som rammer energiproduksjonen i cellene. Ifølge det britiske helsevesenet (NHS) finnes det ingen kur.

I september i år opprettet foreldrene en GoFundMe-innsamling, da det ble kjent at sykehuset dattera blir behandlet ved, Queen's Medical Centre i Nottingham, ville trappe ned behandlingen.

Foreldrene har siden fått et tilbud fra barnesykehuset Bambino Gesù i Roma om at Indi kunne bli fraktet dit, slik at hun kunne få ytterligere livsforlengende behandling, ifølge Christian Legal Centre, som har representert familien i saken.

I en skriftlig avgjørelse på foreldrenes søknad, konkluderte høyesterettsdommer Robert Peel med at dette ikke vil være til Indis beste.

Fått statsborgerskap

Men etter avgjørelsen forrige uke har de italienske myndighetene besluttet å gi et italiensk statsborgerskap til den lille jenta, skriver Sky News mandag.

- Hjertet mitt fylles med glede over at italienerne har gitt Claire og meg håp og tro tilbake på menneskeheten. Italienerne har vist oss omsorg og støtte, og jeg skulle ønske britiske myndigheter gjorde det samme, sier faren i en uttalelse.

Innvilgelsen av statsborgerskap kompliserer saken, ettersom familien får nye rettigheter i Italia. Samtidig kan det reise spørsmål om Storbritannias diplomatiske og internasjonale forpliktelser.

Legene har ifølge BBC sagt at Indi er døende, at videre behandling er smertefullt for henne, og ikke vil gjøre noen nytte.

Til tross for legenes anmodning, har foreldrene villet kjempe for datteras liv, og har derfor trengt økonomisk hjelp for å betale sykehusopphold og saksomkostninger.

Foreldrene har også forsøkt å få Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) til å omgjøre høyesterettsbeslutningen fra 13. oktober, men klagen ble avvist.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer