Nektes brannerstatning

Mons Ingar Tofastrud fra Hamar og hans tidligere samboer er frifunnet for å ha satt fyr på sitt eget hus, men får ikke brannforsikringssummen. I stedet må de betale 120.000 kroner til Storebrand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at huset deres brant for tre år siden, har de måttet renvaske seg i retten for anklagene om at de tente på selv. Retten trodde dem, men det gjorde ikke forsikringsselskapet Storebrand.

Selskapet mente det var mer sannsynlig enn ikke at det tidligere samboerparet selv forårsaket brannen, og nektet å betale ut forsikringspengene på 765.000 kroner.

Får ikke oppgjør

De to måtte gå til sivilt søksmål for å få erstatningen, og nå har Hedmarken herredsrett avgjort saken. Dommen sier at Storebrand ikke trenger å betale ut forsikringspengene, melder NRK Hedmark.

For forsikringsselskapet er ikke 100 prosent vanntett bevisførsel nødvendig for å holde tilbake forsikringssummen. Sannsynlighet er grunn god nok, og selskapet har nå fått rettens medhold for sin avgjørelse. I stedet for forsikringspenger, må det tidligere samboerparet betale 120.000 kroner i saksomkostninger til Storebrand.

Reagerer sterkt

Mons Ingar Tofastrud reagerer sterkt på at han og hans tidligere samboer har tapt saken mot Storebrand.

- Jeg blir sint. Jeg vet så godt at vi ikke har gjort det, og når såkalte spesialister enda kan stå og nesten påstå at jeg har gjort det, så begynner jeg å tvile litt på systemet, sier Tofastrud til NRK.

Tofastrud vurderer å gå videre med saken, selv om den kan koste ham mye penger.

- Jeg tror ikke jeg klarer å tape særlig mer enn jeg har gjort, sier han.

Prøvde å slukke

Det hører med til historien at Mons Ingar Tofastrud selv stormet inn i huset da det brant, og fikk begrenset skadene ved hjelp av et pulverapparat.

De største skadene kom da brannen blusset opp igjen. Det skjedde da brannvesenet satt på ei vifte for å drive ut røyk etter at ilden var antatt slukket.

(NTB)