Nektes frikjennelse i retten

Uskyldig dømte Fritz Moen reagerer sterkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett vil ikke gi funksjonshemmeede Fritz Moen gleden av å bli frikjent i retten, etter at han har sonet 18,5 år for et drap han ikke gjorde. Nå har Moen anket avgjørelsen til Høyesteretts kjæremålsutvalg, skriver TV2 Nettavisen i dag.

Moen hadde gledet seg til en hovedforhandling i lagmannsretten der retten skulle avsi en frikjennende dom. En slik hovedforhandling ville nærmest være symbolsk, for i desember i fjor la Riksadvokaten ned påstand om frifinnelse for drapet på Sigrid Heggheim (20) i Trondheim i 1976. Frifinnelsen kom etter at privatetterforsker Tore Sandberg hadde jobbet med saken i flere år, med midler fra Se og Hør.

Men Borgarting lagmannsrett vil spare penger. De vil heller å avsi dom uten forhandling, og slik gjøre det hele til en papirsak. Fritz Moen reagerer sterkt på dette, og skriver i sitt svar til Borgarting lagmannsrett at han er fortvilet og opprørt over avgjørelsen:

«Etter alt det som jeg har gjennomgått helt fra jeg ble pågrepet av politiet den 7. oktober 1977 har jeg sett fram til den 7. oktober i år som en milepæl i mitt liv. At jeg endelig skulle få en offentlig bekreftelse på at samfunnet erkjenner en del av den urett jeg har blitt utsatt for. Jeg har i mange måneder telt dager fram til den 7. oktober.»

«Jeg blir fortvilet og opprørt når dommeren tillater seg å skrive at «det ikke er grunn til å benytte domstolens ressurser til innkalling til et slikt rettsmøte når resultatet er gitt på forhånd og slik behandling ikke er nødvendig».

Moen er ennå dømt for drapet på Torunn Finstad i Trondheim i 1976. Fritz Moen og Tore Sandberg mener at Moen også i denne saken er blitt utsatt for justismord. Sandberg jobber videre for å få også denne saken gjenopptatt.

NEKTER: Borgarting lagmannsrett nekter drapsdømte Fritz Moen frikjennelse i retten. Her med etterforsker Tore Sandberg.