Nektes innsyn i attentatsaken

Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland, får ikke innsyn i etterforskningsdokumentene som gjelder de to attentatforsøkene mot ekteparet Orderud Paust.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo politidistrikt begrunner avslaget med at utlevering av dokumentene kan vanskeliggjøre etterforskningen av attentatforsøkene. Det påpekes også at Sullands klient ikke er siktet for anslagene mot ekteparet Orderud Paust.

Frode Sulland er svært overrasket over avgjørelsen, og han vil nå klage til statsadvokaten.

- Dette vanskeliggjør min jobb som forsvarer i trippeldrapssaken, sier Sulland til Dagbladet. Han mener politiet ødelegger alle muligheter til å fakke gjerningsmannen ved å rette etterforskningen mot ekteparet Orderud alene.

Etter det Dagbladet erfarer, har politiet på Romerike uttalt i et fengslingsmøte at det er helt usannsynlig at det ikke skal være sammenheng mellom trippeldrapet og attentatforsøkene i fjor. Likevel nektes advokat Sulland innsyn i attentatsaken av Oslo politidistrikt.

Dagbladet er også kjent med at drapsetterforskerne på Romerike har avhørt Kristin Kirkemo om hennes bevegelser i forbindelse med attentatforsøkene mot ekteparet Orderud Paust.

I avhør skal Kristin Kirkemo ha forklart at hun med en tilfeldighet i nærheten av åstedet 12. august, da det andre attentatforsøket fant sted.