Nektes mobil på skolen

Til høsten blir det harde tider for mange elever i Oslo. Da blir de både fratatt røykpakka og nektet å bruke mobiltelefonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skolebyråd Kjell Veivåg (V) har bestemt at klasserom og skolegårder i Oslo skal være totalt tobakksfrie, skriver Aftenposten Aften.

Fra 1. august skal også alle mobiltelefoner være slått av på skolen, med mindre de skal brukes i undervisningssammenheng. Denne regelen ble vedtatt etter innspill fra politiet og etter sterke ønsker fra en del skoler. Ifølge byrådssekretær Tyra Tronstad er mobiltelefoner brukt til mobbing og trusler, i tillegg til å samle gjenger.

- Nå må vi se om reglementet fungerer etter hensikten, spesielt punktene om mobiltelefon. Dersom vi ser at det ikke fungerer som vi hadde tenkt, er det mulig å endre reglene, sier Tronstad til avisen.

Fylkesleder i Elevorganisasjonen i Oslo, Halvard Hølleland, reagerer på de strenge reglene.

- Vi mener elevene bør få lov til å ha telefonen på i friminuttene, så lenge de befinner seg ute. På samme måte bør skoler som har skapt en god ordning for avgrensede røykeområder få lov til å videreføre disse. Hvis ikke vil elevene bare forsvinne ut av skolen for å røyke, mener han.

  • I de verste tilfellene kan skolene reagere med bortvisning og tap av retten til videregående opplæring hvis elevene bryter reglene.

    (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer