PÅGREPET I DAG:  Julian Assange ble pågrepet i London i dag. Han skal ha nektet å avgi fingeravtrykk og DNA til politiet. Foto: REUTERS/Valentin Flauraud
PÅGREPET I DAG: Julian Assange ble pågrepet i London i dag. Han skal ha nektet å avgi fingeravtrykk og DNA til politiet. Foto: REUTERS/Valentin Flauraud Vis mer

Nektet å avgi fingeravtrykk og DNA til politiet

«Alltid en rebell,» twitrer venninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tidligere i dag ville overgrepsmistenkte Julian Assange først ikke oppgi noen bostedsadresse til forhørsretten i London.

Nå twitrer ytringsfrihetsaktivist og journalist Heather Brooke, som var tilstede i retten, at WikiLeaks-grunnleggeren også på andre områder holder igjen overfor myndighetene.

«Assange nektet å avgi DNA, bilde eller fingeravtrykk til politiet. Alltid en rebell», skriver hun.

Assange ble pågrepet i morges, etter at han selv meldte seg for britisk politi. Han mistenkes for seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige, og ble pågrepet etter at svenske myndigheter har utstedt en internasjonal arrestordre mot ham.
 
I utleveringsbegjæringen fra svensk politi, står det at Assange skal ha presset opp bena til den ene av de to  og hatt sex med henne uten kondom til tross for at han ble bedt om å bruke kondom.

Assange har i retten i dag sagt at han ikke samtykker til utlevering. Han mener overgrepssaken har sammenheng med WikiLeaks-lekkasjene.

Westminster Magistrates' Court avslo i dag kausjon for Assange og besluttet å holde ham varetektsfengslet fram til neste rettsmøte 14. desember.

- Vi er skuffet over det britiske rettssystemets bisarre avgjørelse om å nekte Julian Assange kausjon, skriver Wikileaks på Twitter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer