BEST MED HØRSELVERN: Lagmannsretten har gitt Nordfjord Kjøtt rett i å si opp en ansatt som ikke ville bruke hørselvern. Illustrasjonsfoto: Mimsy Møller, Samfoto/NTB Scanpix.
BEST MED HØRSELVERN: Lagmannsretten har gitt Nordfjord Kjøtt rett i å si opp en ansatt som ikke ville bruke hørselvern. Illustrasjonsfoto: Mimsy Møller, Samfoto/NTB Scanpix.Vis mer

Nektet å bruke hørselvern – tapte arbeidsrettssak

Ikke medisinsk grunnlag for å nekte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ansatt ved Nordfjord Kjøtt i Stryn som ble oppsagt fordi han nektet å bruke hørselvern, tapte rettssaken han anla mot arbeidsgiveren. Lagmannsretten slår fast at oppsigelsen ikke er usaklig.

Usaklig oppsigelse, mente tingretten. Helt greit, sier lagmannsretten i sin ferske dom i saken der Stryn-bedriften er saksøkt, skriver Sunnmørsposten.

Den slovakiske arbeideren startet som sesongarbeider på Nordfjord Kjøtt i 2012 og ble fast ansatt året etter.

I august 2014 nektet han å bruke hørselvern etter at det ble avdekket mye støy på arbeidsplassen.

Tre måneder seinere, etter flere møter med den ansatte, valgte bedriften å si opp mannen, som svarte med å gå til arbeidsrettssak.

- Ikke samarbeidsvilje

Lagmannsretten konkluderer med at det dreier seg om et alvorlig pliktbrudd og vesentlig mislighold fra den ansattes side.

I dommen heter det at han ikke har vist samarbeidsvilje og at det er ikke medisinsk grunnlag for at han ikke skal benytte øreklokker.

Striden har blant annet dreid seg bedriften har gjort en grundig og god nok saksprosess.

Det mener lagmannsretten at de har – og frifinner Nordfjord Kjøtt for usaklig oppsigelse.

Mannen må også ut med 126 000 kroner i sakskostnader til arbeidsgiveren.

(NTB).