Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nektet å dø

Først falt katten Killbi ll i asfalten fra 15 meters høyde. Så ble den avlivet på Veterinærhøgskolen. Dagen etter våknet den opp fra de døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er sjokkert og målløs. Jeg kan ikke tro det. Jeg satt jo med den i fanget da den fikk den dødelige sprøyten, forteller eieren Eilert Larstorp Paulsen (24).

Det var onsdag kveld Killbill (1) hadde tatt seg en liten luftetur.

-  Da jeg kikket ut på balkongen, lå den i Bogstadveien med et tjuetall mennesker rundt seg. Jeg trodde den var død, og gikk ned, sier Paulsen.

-  Plutselig reiste den seg og ville inn. Jeg begynte nesten å le. Han blødde og så forvirret ut, men gikk fint. Da vi kom inn i leiligheten, hoppet den opp i vinduskarmen på soverommet.

Betalte for avliving

Etter hvert troppet tre politimenn opp fordi noen holdt på å få Killbill i hodet da han falt.

-  Jeg var forvirret, men vi kom oss etter hvert ned på Veterinærhøgskolen, forteller Paulsen.

Der møtte de veterinær Reidun Heiene. Sammen vurderte de alle muligheter, og ble enige om å ta den tunge avgjørelsen. Killbill måtte avlives. Det var altfor store sjanser for at han hadde alvorlige indre blødninger.

Sprøyten ble satt. Den sterkeste dosen som blir gitt. Et stikk i buken og han sovnet inn. Så ble katten trillet inn på kjølerommet.

-  Helt unikt

Men torsdag kveld fant en sjokkert vakthavende veterinær den våkne katten i et hjørne. 24 timer etter den ble avlivet var den i fin form.

-  Jeg har aldri vært borti maken, sier Reidun Heiene.

-  Trodde ikke det var mulig. Den eneste forklaringen er at dosen må ha gått ut i blæren og så har han tisset det ut, men det er vanskelig å si. Nå er han stabil og jeg vil tro det er mellom 90- 95 prosent sjanse for at han klarer seg. Noen mindre brudd i foten, men det leger seg selv.

Gjensynet mellom Killbill og Eilert Larstorp Paulsen er mildt sagt rørende.

-  Ikke bare overlevde han et enormt høyt fall, men han lot ikke en dødelig dose narkose bite på ham heller. Nå har han i hvert fall brukt opp to av sine ni liv.

OVERLEVDE DØDELIG SPRØYTE: Stor gjensynsglede mellom superkatten Killbill og eier Eilert Larstorp Paulsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!