BYGGET ØY: Newzealendere bygget en øy av sand for å omgå alkoholforbudet. Foto: David Saunders
BYGGET ØY: Newzealendere bygget en øy av sand for å omgå alkoholforbudet. Foto: David Saunders Vis mer

Nektet å forholde seg til alkoholforbud - bygde øy

Løste forbudet på originalt vis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For å unngå bot på rundt 1500 kroner for å drikke alkohol på offentlig sted, fant disse newzealenderne en måte å omgå forbudet på.

Lørdag forrige uke satte gjengen i gang med å bygge ei øy utenfor stranda på det populære feriestedet Tairua på Coromandelhalvøya på New Zealand.

Målet var at de skulle få nyte en kald pils og se på nyttårsrakettene forrige søndag uten å få bot, skriver New Zealand Herald.

Foreviget «øyboerne»

Gjengen klarte å unngå forbudet også. Omringet av folk i kajakk og på padlebrett, tok David Saunders bilder av «øyboerne» på nyttårsaften.

Med seg på øya hadde de sommerkledde newzealenderne tatt med seg et benkebord - og det viktigste: Øl.

Saunders forteller til Dagbladet at han så folk bygge øya lørdag. Søndag fant han ut at han måtte tilbake for å ta bilde av øya, og da satt det folk der.

KREATIVT: Politiet mener at dette påfunnet var kreativt. Foto: David Saunders
KREATIVT: Politiet mener at dette påfunnet var kreativt. Foto: David Saunders Vis mer

- Kreativ idé

Politisjefen i området Waikato forteller at «øyboerne» klarte å unngå drikkeforbudet. Åpenbart er en øy nok til å omgå forbudet.

- En kreativ idé. Hadde jeg visst om dette, hadde jeg blitt med dem, sier politisjef John Kelly, skriver New Zealand Herald.

MYE OPPMERKSOMHET: Fotografen bak bildene sier at denne saken har fått mye oppmerksomhet. Foto: David Saunders
MYE OPPMERKSOMHET: Fotografen bak bildene sier at denne saken har fått mye oppmerksomhet. Foto: David Saunders Vis mer

Avisa skriver at årsaken til drikkeforbudet i regionen er på grunn av svært mange alkoholrelaterte arrestasjoner blant ungdom.

Jungeltelegrafen

Saunders sier til Dagbladet at saken har fått mye oppmerksomhet og at Tairua har blitt satt på kartet. Blant de internasjonale mediene som har omtalt saken er blant andre BBC.

- Jeg postet bildene på Facebook-gruppa Tairua ChitChat, inkludert en linje om drikkeforbudet. Saken ble videre spredd til mediene. Bildene viser at man ikke kan tro det man leser i avisene, men nå vet hele verden at denne saken er sann, sier Saunders til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer