Nektet å forklare seg om drapet

Drapstiltalte Khuram Shabbir Malik torde ikke forklare seg i åpen rett. Først da dommeren beordret seks personer til å gå, avga 25-åringen forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tingrettsdommer Torjus Gard viste bort seks personer fra rettssalen da rettssaken om Tøyen-drapet startet i går. De seks skal være venner av den drepte drosjesjåføren Afzal Ahmad (27) som ble skutt ned og drept på en parkeringsplass på Tøyen.

8. januar i fjor ble drosjesjåføren skutt med mellom tre og fem skudd forfra og like mange skudd bakfra.

Siktede Khuram Shabbir Malik (25) innrømmet i går at han skjøt og drepte Ahmad, men sier han handlet i nødverge.

Trusler og frykt

Fire andre menn er tiltalt for forsøk på, eller medvirking til legemsbeskadigelse med døden til følge. To er tiltalt for falsk forklaring.

Politiet mener de siktede tilhører den såkalte B-gjengen.

De seks som ble vist bort fra rettssalen i går, skal ifølge politiet ha tilknytning til den rivaliserende A-gjengen.

I retten kalte Khuram Shabbir Malik den såkalte B-gjengen en vanlig vennegjeng. Malik sa også at han var blitt truet flere ganger tidligere. Disse truslene og en skyteepisode i september 2000 gjorde ham paranoid, sa han i retten i går.

Han innrømmet at han ba kjæresten gi ham falskt alibi for ettermiddagen og kvelden drapet skjedde.

Kan få 21 år

Tiltalen er på forsettlig drap under spesielt særdeles skjerpede omstendigheter, den samme paragrafen som ble brukt under Holmlia-drapet, og kan gi 21 års fengsel.

- Ingen er tiltalt for medvirkning til drap. Det viser at det som skjedde var situasjonsbetinget, sa forsvarer Morten Furuholmen i retten.

Rettssaken fortsetter i dag. Da vil Malik forklare seg om hendelsene rundt selve drapet.

VAR REDD: Vennene til den drepte drosjesjåføren måtte ut av rettssalen før den tiltalte ville forklare seg i går. På bildet er retten på befaring på drapsstedet på Tøyen.