Varhaug-drapet

Nektet å forklare seg. Politiet vil avhøre drapssiktet 17-åring på nytt

Den drapssiktede 17-åringen har nektet å forklare seg i de siste avhørene med politiet. Mandag starter etterforskningen igjen for fullt.

DREPT: Sunniva Ødegård ble bare 13 år gammel. Politiet mener de har et bilde av hva som skjedde da hun ble drept for ei uke siden. Foto: Privat
DREPT: Sunniva Ødegård ble bare 13 år gammel. Politiet mener de har et bilde av hva som skjedde da hun ble drept for ei uke siden. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

JÆREN (Dagbladet): Det har i helga vært helt stille fra politiet om etterforskningen av drapet på Sunniva Ødegård (13), som ble funnet drept like ved sitt eget hjem på Varhaug i Rogaland for ei uke siden.

En 17 år gammel lokal gutt, som nekter straffskyld, sitter nå fengslet for drapet i ungdomsfengselet Bjørgvin i Bergen.

Vil ha nye avhør

Politiet forsøkte å avhøre ham både onsdag og torsdag. Onsdag ble avhørene avbrutt tidlig, og torsdag nektet han å forklare seg. I avhør har han erkjent innbrudd i Trekløveren barnehage noen timer før jenta ble funnet og at han har vært på stedet der hun ble funnet død. Han nekter imidlertid for å ha noe med drapet å gjøre. Politiet sier at det første avhøret styrket mistanken mot ham.

- Jeg vil ikke si noe i dag om hva etterforskningen videre består av. Som sagt, skal vi prøve igjen med avhør tidlig i uka, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl til Dagbladet søndag ettermiddag.

Etter det Dagbladet forstår, vil avhørene finne sted i Bergen på mandag eller tirsdag. Både politiet og Kripos deltar i avhørene. 17-åringens forsvarer, Tor Inge Borgersen, sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer